Robert Kristan bo še dve sezoni branil v Zagrebu. Foto: MMC RTV SLO
Robert Kristan bo še dve sezoni branil v Zagrebu. Foto: MMC RTV SLO
Robert Kristan, Tomaž Razingar
Ključna bo igra v obrambi. Foto: EPA
- 29. 4., ob 20.15: Slovenija - Slovaška
- 1. 5., ob 16.15: Slovenija - Rusija
- 3. 5., ob 16.15: Slovenija - Nemčija

Kristan ima za sabo dobro klubsko sezono, saj se je z Medveščakom uvrstil v končnico Lige Ebel, z Zagrebčani pa je podaljšal pogodbo še za dve sezoni. Sredi te sezone je po kratkem stiku s takratnim selektorjem Johnom Harringtonom izgubil status prvega vratarja, pod vodstvom Matjaža Kopitarja pa je spet udarni član reprezentance.

Kazahstan je bil na vrhuncu svojih priprav
Na pripravljani tekmi prosti Kazahstanu je prejel tri gole, a ni imel razlogov za skrbi: "Kazahstanci so bili popolni, ker so šli na svetovno prvenstvo divizije I. Izkoristili so vsako našo napako, kaznovali so vsako nezbranost, vseeno pa smo v zadnjih dveh tretjinah dokazali, da se lahko kosamo z njimi, kar je bil velik plus."

Do SP-ja še nekaj treningov v Ljubljani
Sledili sta tekmi s Francijo, kjer se je Slovenija pokazala že v skorajda popolni zasedbi in z igro na precej višji ravni. V zadnjih dneh pred četrtkovim odhodom na Slovaško pa hokejiste čakajo le še treningi v ljubljanski dvorani Tivoli.

Pogreša še eno pripravljalno tekmo
"Priprave so bile zelo naporne. Težko je bilo tudi uskladiti delo, saj nismo imeli popolne ekipe skorajda do Francije. Težko je bilo pripraviti kaj bolj natančnega, da bi videli, kako bomo videti na svetovnem prvenstvu. Res škoda, da nimamo še ene pripravljalne tekme. Pokazali pa smo dober hokej in veliko je plusov. Nekaj stvari je še treba popraviti, v teh dneh doma bomo to še izpilili in šli na Slovaško v dobri formi," je optimističen 27-letni hokejist.

Pritožbe zaradi enoličnosti
Nekaj pripomb je imel na treninge: "Treningi so res malo enolični, ker je bilo veliko poudarka še na fizični pripravljenosti. A bližje ko smo svetovnemu prvenstvu, lažji so treningi. Zdaj vse skupaj še temelji na taktiki, na Slovaško pa bomo prišli sveži in pripravljeni."

Niso favoriti, toda hokej je dinamična igra
Turnir na Slovaškem bo zelo naporen, česar se zaveda tudi Kristan: "Vsi se zavedamo, kam gremo igrat, da gremo med elito. Te reprezentance so visoko postavljene in merijo na vrh. Vse ekipe, s katerimi igramo, nas imajo verjetno za 'avtsajderje', ker si eno leto noter, pa spet padeš ven, kakšno leto se ne uvrstiš nazaj med elito. A tudi oni se zavedajo, da je hokej dinamična igra, da je treba spoštovati vsako ekipo in dati od sebe maksimum. Zavedajo se, da imamo dobre igralce."

Ključ bo igra v obrambi
Proti Slovaški, Rusiji in Nemčiji bo imel veliko dela, na kar je dobro pripravljen: "Vsi se zavedamo, da je obramba ključnega pomena. Tudi treningi temeljijo na obrambo. V napadu nas ne skrbi, imamo dobre napadalce, ki znajo izkoristiti vsako priložnost in zadeti. Bo pa zanesljivo naporno, še posebej za vratarja. Pričakujem veliko strelov na gol, na to se pripravljam, tudi fizično, da bom zdržal napore in odigral na visoki ravni."

- 29. 4., ob 20.15: Slovenija - Slovaška
- 1. 5., ob 16.15: Slovenija - Rusija
- 3. 5., ob 16.15: Slovenija - Nemčija