Slovenci, moštvo z risom na prsih, bodo poskušali presenetiti že v skupini in se izogniti boju za obstanek. Za to bo treba premagati eno izmed treh reprezentanc v skupini A: Slovaško, Rusijo ali Nemčijo. Foto: EPA
Slovenci, moštvo z risom na prsih, bodo poskušali presenetiti že v skupini in se izogniti boju za obstanek. Za to bo treba premagati eno izmed treh reprezentanc v skupini A: Slovaško, Rusijo ali Nemčijo. Foto: EPA
Tomaž Razingar
Slovenski kapetan Tomaž Razingar bo igral v prvem napadu skupaj z bratoma Rodman. Foto: EPA
Marian Gaborik
Marian Gaborik se bo reprezentanci pridružil že v sredo. Foto: EPA

Vzdušje v ekipi je dobro, slovenski selektor Matjaž Kopitar ima po odpovedih poškodovanega sina Anžeta in Jana Muršaka, ki ga Detroit "ne izpusti", na voljo 25 igralcev. Vratarji so Andrej Hočevar, Robert Kristan in Matija Pintarič, branilci Damjan Dervarič, Blaž Gregorc, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Greg Kužnik, Žiga Pavlin, Klemen Pretnar, Mitja Robar in Andrej Tavželj, napadalci pa Jaka Ankerst, Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Matej Hočevar, Žiga Jeglič, Rok Pajič, Žiga Pance, Tomaž Razingar, David Rodman, Marcel Rodman, Robert Sabolič, Mitja Šivic in Rok Tičar.

D. Rodman: Zadnji teden namenjen "power-playu"
"Mislim, da so bile priprave uspešne. Trenirali smo zelo dobro in veliko. Trenutno smo še malo utrujeni, a mislim, da bo do prvenstva to izginilo. Za takrat tempiramo formo, da se bomo dobro počutili na prvenstvu. To nam dobro uspeva in mislim, da smo dobro pripravljeni. Za zdaj skušamo še izpiliti sistem. Zadnji teden bomo trenirali 'power-play', ki bo ključnega pomena v teh močnih tekmah, ter seveda taktiko," je David Rodman razkril nekaj podrobnosti o sklepnih pripravah.

Gregorc: Siti treninga, lačni tekem
Branilec Blaž Gregorc je prav tako zadovoljen z opravljenim delom: "Zdaj še ne mislimo na svetovno prvenstvo, čeprav je do njega samo še nekaj dni. A se že veselimo tekem. Treningi dvakrat na dan so nas že malo zasitili. Komaj čakamo, da se začne, dobrodošle so bile tudi prijateljske tekme. Uigrali smo se, na vsaki tekmi je bilo bolje," je dejal 21-letni branilec švedskega Södertälja in dodal, da je zanj posebna čast, ker lahko igra za izbrano vrsto. "Za reprezentanco je vselej lepo igrati, še posebej za člansko. Res sem komaj čakal, da pridem nazaj v Slovenijo." Kot branilec se zaveda, da bodo imeli on in soigralci v tem delu igre najbrž veliko dela: "Vemo, kakšni igralci so tako Rusi kot Slovaki. Treba se bo osredotočiti na našo obrambo in jih presenetiti, zabiti kakšen gol in skušati doseči čim boljši rezultat."

Selektor Kopitar se je odločil, da bo zadnja dva treninga v ponedeljek in torek zaprl za javnost, tako da bo zadnje podrobnosti iz reprezentančnega tabora podal v sredo na novinarski konferenci.

Slovaška močnejša za Gaborika in Višnovskega
Slovaško bosta okrepila Marian Gaborik in Lubomir Višnovsky, katerih ekipi New York Rangers in Anaheim Ducks, sta izpadli v prvem krogu končnice Lige NHL. Michal Handzus iz Los Angeles Kingsov se o prihodu na prvenstvo še ni odločil.

SKUPINA A

Petek ob 16.15:
NEMČIJA - RUSIJA
Ob 20.15:
SLOVAŠKA - SLOVENIJA
Nedelja ob 16.15:
RUSIJA - SLOVENIJA
Ob 20.15:
SLOVAŠKA - NEMČIJA
Torek ob 16.15:
SLOVENIJA - NEMČIJA
Ob 20.15:
RUSIJA - SLOVAŠKA