Eric Pance je bil neustavljiv za branilce Bregenzerwalda. Foto: www.alesfevzer.com
Eric Pance je bil neustavljiv za branilce Bregenzerwalda. Foto: www.alesfevzer.com

V sredo so železarji prikazali zelo dobro predstavo na finalu Pokala Slovenije. Vse do zadnje minute so bili v igri za podaljšek, na koncu pa je SŽ Olimpija osvojila lovoriko (2:4). Trener Gaber Glavič je napovedal nekaj sprememb v ekipi. V vratih je bil tokrat Urban Avsenik.

Železarji hitro do visoke prednosti
V prvi tretjini so imeli Jeseničani veliko premoč. V 13. minuti je Erik Svetina pred vrati zaposlil Erica Panceta, ki je iz bližine potisnil plošček v mrežo. Po četrt ure igre je bil izključen Fabian Ranftl zaradi naleta s komolcem. Jaša Jenko je ob prednosti igralca več povišal na 2:0.
Železarji so naredili nekaj napak v obrambi, a gostje pred vrati Avsenika niso bili zbrani. Najbližje je bil Kai Fässler, ki je v 19. minuti zadel vratnico.

V 56. sekundi druge tretjine je Žan Jezovšek zatresel mrežo in priigral dovolj visoko prednost za mirno nadaljevanje. V drugi tretjini so bili gostje nevarnejši, sprožili so 11 strelov v okvir vrat, a v zaključku akcij niso bili natančni.

Gostje popolnoma popustili v zadnjih minutah
V zadnji tretjini so Jeseničani znova zaigrali precej bolje, gostom pa so pošle moči. V 52. minuti je Eric Pance po leteči menjavi prestregel plošček in z diagonalnim strelom z leve strani povišal na 4:0. Luka Ulamec je v predzadnji minuti najprej podal do Jezovška, ki je dosegel še svoj drugi zadetek. Osem sekund pred koncem je razigrani Ulamec po lepem protinapadu postavil končni izid.

Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 37:23. Jeseničani še naprej v Alpski ligi niso prejeli gola pred domačimi gledalci. S to zmago so za zdaj skočili na prvo mesto lestvice, a imajo s tekmo več enako število točk kot še neporaženi Unterland Cavaliers.

Naslednji dvoboj hokejiste Jesenic čaka že v soboto, ko bodo gostovali v Zell am Seeju.

Že pred tekmo je ekipo zapustil Finec Niki Huovinen. "Niki je dober hokejist in super oseba, žal pa ni tip igralca, kakršnega potrebuje naša ekipa. Nikiju se zahvaljujem za njegovo trdo delo in prispevek k našim uspehom v preteklem mesecu. V nadaljevanju sezone mu želim vse dobro," je povedal direktor Anže Pogačar.


5. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – BREGENZERWALD
6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
280; Pance 13., 52., Jenko 17., Jezovšek 21., 59., Ulamec 60.

STEEL WINGS LINZ – KITZBÜHEL 2:1

LUSTENAU – ZELL AM SEE 1:3

RITTEN – GARDENA 1:2

UNTERLAND – VIPITENO 4:2

FASSA – KAC FUTURE TEAM 3:1

MERANO – SALZBURG MLADI 2:3

Vrstni red: Unterland in Jesenice po 12, Zell Am See, Salzburg mladi in Cortina po 9.