V Cofidisu upajo, da bo šokterapija tik pred Tourom dobro delovala na kolesarje. Foto: EPA
V Cofidisu upajo, da bo šokterapija tik pred Tourom dobro delovala na kolesarje. Foto: EPA

Kar je bilo slišati zadnje mesece, se je naposled tudi zgodilo. Francois Migraine, direktor podjetja Cofidis, se je odločil, da zamenja menedžerja kolesarskega moštva Boyerja. Očita mu pomanjkanje dobrih rezultatov.

Boyer, ki ima sicer zavidljivo profesionalno kariero, v kateri je dobil tudi etapo na Giru, se je moštvu Cofidisa pridružil leta 2005. Najboljše rezultate je francosko moštvo dosegalo v letu 2008, ko sta Samuel Dumoulin in Sylvain Chavanel dobila etapi na Dirki po Franciji. Leta 2010 je ekipa izgubila ProTour licenco, Boyerju ni uspelo zadržati velikega upa Tonyja Gallopina, kar je bil le še dodaten razlog za nezadovoljstvo vodstva. Boyer se na svojo odpustitev javno še ni odzval, Migraine pa upa, da bo šokterapija tik pred Tourom dobro delovala na kolesarje.

Boonen odvzel naslov Gilbertu
Phillipe Gilbert, ki bo eden glavnih akterjev na Dirki po Franciji, ni ubranil naslova belgijskega prvaka. V majici z belgijsko trobojnico bo nastopal Tom Boonen. Novi belgijski prvak je na državnem prvenstvu udaril 40 kilometrov pred ciljem. Drugi je v cilj prišel Kristof Goddaert, tretji pa Sven Vandousselaere. Gilbert v ključnih trenutkih ni mogel slediti Boonenu. "Ko sem opazil, da glavnina ne bo uspela ujeti ubežnikov, med katerimi je bil tudi Boonen, sem poskušal s soloakcijo. A na tako dolgi razdalji sam ne moreš nič," je dogajanje na državnem prvenstvu opisal Gilbert. Na koncu je končal na 54. mestu, 39 sekund za zmagovalcem. Gilbert bo zdaj vse sile napel v pomoč moštvenemu kolegu Cadelu Evansu, ki si želi drugič osvojiti Tour.

Miha Mišič