Geraint Thomas ne bo tekmec Primoža Rogliča v boju za vrh 74. Dirke po Španiji, ki se bo začela v soboto, 24. avgusta. Foto: EPA
Geraint Thomas ne bo tekmec Primoža Rogliča v boju za vrh 74. Dirke po Španiji, ki se bo začela v soboto, 24. avgusta. Foto: EPA

Konec je ugibanj, da bo po drugem mestu na letošnjem Touru, skušal Geraint Thomas osvojiti Vuelto, s čimer bi okrepil svoj status v zvezdniški ekipi Ineosa, ki bo v prihodnji sezoni imela v svojih vrstah kar štiri zmagovalce Grand Tourov. Valižan, ki je lani osvojil francosko pentljo, letos pa je moral priznati premoč moštvenega tovariša Egana Bernala, bo namesto v Španijo zavil v Nemčijo, kjer bo med 29. avgustom in 1. septembrom potekala vsega 4-etapna dirka.

"Mislim na svetovno prvenstvo, ki je v Veliki Britaniji. Še vedno je to moj veliki cilj. Rad bi šel na polno na kronometer," je že po koncu letošnjega Toura razglabljal Thomas. Zdaj je ekipa Ineosa potrdila program, po katerem gre 32-letni Valižan na oživljeni nemški tour. Visoko skupno uvrstitev za britansko moštvo bo tako napadal Tao Geoghegan Hart.

Sorodna novica Avtomobil zbil Pozzoviva, ki je težko poškodovan ostal brez Vuelte

Izredno močna zasedba v Nemčiji
Dirko po Nemčiji oživlja ASO, prireditelj Toura, zaradi česar se bo v času Vuelte po nemških cestah borilo kar nekaj kolesarskih zvezdnikov, četudi dirka za zdaj še ne sodi v elitni World Tour. Udeležbo je potrdil tudi veliki francoski junak Julian Alaphilippe, ki kot Thomas cilja na svetovno prvenstvo, a na cestno dirko. Na dirki bodo tudi vsi glavni nemški kolesarji na čelu s presenečenjem letošnjega Toura Emanuelom Bucmannom. Udeležbo je potrdil tudi čudežni belgijski deček Remco Evenepoel. Lani je v Nemčiji slavil Matej Mohorič, ki pa letos ne bo branil skupne zmage, saj se je zaradi priprav na SP v Leedsu odločil za drugačen program priprav.

Tudi drugi šprint v Belgiji Bennettu

Druga etapa Binckbank Toura je prinesla podoben razplet kot uvodna, razen da je bila tokrat cesta suha. Šprint močno razvlečene glavnine je mojstrsko dobil Sam Bennett (Bora Hansgrohe). Irski prvak je tako z bonifikacijskimi sekundami utrdil skupno vodstvo na Dirki po Beneluksu. Bennett je znova ukanil favorizirani vlak Jumbo Visme, za katero je prvi šprinter Dylan Groenewegen osvojil "le" tretje mesto. Vmes se je vrinil Belgijec Jasper Philipsen (UAE Emirates), ki je bil v ponedeljek četrti.


"Nisem najmočnejši šprinter na dirki"
"Nisem pričakoval zmage, saj sem se zadnjih 70 kilometrov počutil slabo. Noge niso bile prave. A fantje so me ves dan obdržali spredaj, tako da mi je uspelo privarčevati nekaj moči in celo zmagati. Mislim sicer, da nisem najmočnejši šprinter na dirki, a to ni pomembno," je skušal ostati skromen Bennett, ki je v zadnjih dveh letih dosegel kar 17 zmag, a ni zadovoljen s statusom v ekipi Bore Hansgrohe. Sicer gre Irec na Vuelto po šprinterske zmage, a hkrati je javna skrivnost, da se bo nato preselil v vrste Deceuninck QuickStepa.

UCI WORLDTOUR

BINCKBANK TOUR, 2. etapa

Blankenberge - Ardooie, 169 km

  1. S. BENNETT      IRS/BOH   3:45:20
  2. J. PHILIPSEN    BEL/UAD          
  3. D. GROENEWEGEN  NIZ/TJV       vsi
  4. K. HALVORSEN    NOR/INS          
  5. A. HODEG        KOL/DQT      isti
  6. A. CAPIOT       BEL/SVB          
133. G. BOLE         SLO/TBM       čas

Skupni vrstni red po 2. etapi:

  1. S. BENNETT      IRS/BOH   7:27:57
  2. L. WISNIOWSKI   POL/CCC     +0:12
  3. J. ČERNY        ČEŠ/CCC      0:13
  4. L. BAK YTTING   DAN/TDD      0:13
  5. J. PHILIPSEN    BEL/UAD      0:14
  6. E. THEUNS       BEL/TFS      0:14
122. G. BOLE         SLO/TBM      0:20