Energični Gianmarco Pozzecco (desno) je poskrbel za preobrat. Foto: Reuters
Energični Gianmarco Pozzecco (desno) je poskrbel za preobrat. Foto: Reuters

33-letni branilec je s prihodom v igro ob koncu prve četrtine umiril nalet nasprotnikov, ki so bili še bolj izgubljeni po četrti osebni napaki Gordana Girička. Hrvati so tako podobno kot dan prej proti Grčiji odigrali dva različna polčasa, vendar se tokrat ni izšlo srečno. V prvem polčasu so kockasti vodili tudi za 15 točk. Razpoložena sta bila predvsem Dalibor Bagarić in Marino Baždarić.

Grčija, nasprotnik Slovenije v Beogradu, je doživela še drugi poraz na turnirju. S 76:72 je bila boljša Latvija, ki je dan prej premagala tudi Italijo.

ITALIJA - HRVAŠKA 86:75
Chiacig 14, Calabria in Mancinelli po 11; Giriček 16, Baždarić 14, Bagarić 11.
LATVIJA - GRČIJA 76:72
Grafs 15; Hatzivretas 19

Kirilenko ne zmore vsega sam
Litva, ki je igrala brez Arvidasa Macijauskasa, je v Vilni s 73:58 nadigrala Rusijo z Andrejom Kirilenkom. (23 točk, 15 skokov). Pri Litvi je bil najučinkovitejši Darjus Lavrinovič z 18 točkami. Ramunas Šiškauskas jih je dosegel 16, Ksystof Lavrinovič pa 10.

Bergeaud prekrižal štiri imena

Francoski selektor Claude Bergeaud je spisek reprezentantov pred evropskim košarkarskim prvenstvom skrčil na 14 imen. Na seznamu so Frederic Fauthoux, Tony Parker, Mamoutou Diarra, Boris Diaw, Alain Digbeu, Mickael Gelebale, Mickael Pietrus, Florent Pietrus, Antoine Rigaudeau, Sacha Giffa, Cyril Julian, Claude Marquis, Vincent Masingue in Jerome Schmitt.