Za uspeh so zaslužni vsi igralci, od tistega, ki igra najmanj, do tistega z največjo minutažo. Foto: EPA
Za uspeh so zaslužni vsi igralci, od tistega, ki igra najmanj, do tistega z največjo minutažo. Foto: EPA
navijači, Slovenci
Slovenskih navijačev je bilo na četrtfinalni tekmi nekaj več kot 1.000, v polfinalu jih pričakujemo še veliko več. Foto: EPA

"Vsaka reprezentanca ima težave, a dvomim, da ima kakšna večje od naše. Ne želim kogarkoli poveličevati, a kapa dol fantom za vse, res ni lahko," je po tekmi z nasmehom na obrazu povedal nekoliko poškodovani Boštjan Nachbar, ki je dosegel 12 točk in 5 skokov. Bolečine vsaj na začetku tekme ni čutil: "Bolj hudo je bilo na začetku drugega polčasa, ko sem se nekoliko shladil. Upam, da bo bolje jutri."


Vsi so dali prispevek k tej zmagi

"Že pred tekmo smo se zmenili, da bomo igrali trdo obrambo, ki nas krasi že celo prvenstvo. Odprli so nas z nekimi meti od daleč in mi smo se izgubili. 47 točk v prvem polčasu je bilo preveč. Drugi polčas smo začeli v šesti prestavi, pokazali srce, borbo za vsako žogo, imeli izjemnega Lorbka in zasluženo zmagali. Niti pri zaostanku 15 točk se nismo predali! Vsi, ki so igrali, in tudi tisti, ki niso, so dali velik prispevek k tej zmagi," je povedal Goran Jagodnik, ki je kasneje ostal brez besed. Zasluženo.

Erazem si boljše igre ne bi mogel želeti
"Ta Lorbek bi dal koš obrnjen s hrbtom proti košu z ramo," je le eden izmed komentarjev uporabnika srbskih spletnih strani, ki našega odličnega centra kujejo v zvezde. "Boljše igre si ne bi mogel želeti. Utrujenost sem pustil na strani in odigral, kot je treba," je povedal 25-letni košarkar Barcelone in spregovoril o odločilnostih zmage. "Odločilno je bilo, da smo se uspeli zoperstaviti njihovi trdi košarki, se uspeli vrniti po visokem zaostanku, na koncu pa smo uspeli odigrati nekaj zelo dobrih obramb, ki so nas popeljale do uspeha."

Slovenijo že ob 21. uri čaka nova tekma, "povratno" srečanje s Srbi, ki nas lahko pripelje do velikega in izjemnega finala. Mi lahko...

Iz Katovic