Uroš Slokar napoveduje, da Slovenija še ni rekla zadnje besede. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Slokar napoveduje, da Slovenija še ni rekla zadnje besede. Foto: MMC RTV SLO
Erazem Lorbek
Nosilci slovenske igre prihajajo v najzrelejša leta. Tako je tudi s članom najboljše peterke prvenstva, Erazmom Lorbkom. Foto: EPA

"Nazadnje smo prišli do četrtfinala, zdaj med štiri najboljše ekipe, tu pa se imamo za korak naprej še nekaj za naučiti. Lepo bi bilo tudi, da bi bila Fiba malce bolj nepristranska," je povedal najnovejši član Uniona Olimpije.


Že drugič na svetovnem prvenstvu
Slovenska reprezentanca je v domovini spet poskrbela za ogromno evforijo, ki je vrhunec doživela na četrtfinalni tekmi s Hrvati. Medalje ji žal ni uspelo dobiti, se je pa neposredno uvrstila na SP 2010 in EP 2011: "To je že drugič, da bomo zaigrali na SP-ju, kar je, ne glede na rezultat zadnje tekme, lep dosežek za Slovence. Rad bi se zahvalil res neverjetnemu številu navijačev, ki so prišli na Poljsko. Za njih smo pustili vsak atom moči."

Program današnje ga prihoda slovenske reprezentance v domovino:
16.00: prihod na letališče Brnik
16.15: novinarska konferenca
17.00: pozdrav navijačem na letališču Brnik
17.45: sprejem v središču Ljubljane (pred Namo na Slovenski cesti)


Reprezentanca le napreduje

Največji košarkarski uspeh je dosegla generacija, ki je imela za to v preteklosti že nekaj priložnosti. Kot zatrjuje nekdanji košarkar Toronta, jih bo še imela: "Če pogledamo od leta 2003, je šla reprezentanca samo navzgor, mladi igralci pa dobivajo vedno večjo vlogo. Za tiste starejše vsi govorijo, kako stari so, a zame niso. Beno, Nachbar in drugi, to so vse igralci, ki počasi prihajajo v najzrelejša leta, in mislim, da bomo dobro igrali še naslednja tri, morda celo štiri leta."