Dario Šarić bo s Sunsi v novi sezoni lovil končnico na Zahodu. Foto: EPA
Dario Šarić bo s Sunsi v novi sezoni lovil končnico na Zahodu. Foto: EPA

Šarić, sin nekdanjega legendarnega košarkarja Šibenke Predraga, je v pretekli sezoni v dresu zasedbe iz Arizone v povprečju zbral 10,7 točke, 6,2 skoka in 1,9 podaje na tekmo.
208 cm visoki košarkar je pred tem igral za Philadelphio in Minnesoto, v domovini za Zrinjevac, Zagreb, Dubravo in Cibono, med letoma 2014 in 2016 pa tudi za Anadolu Efes.

Phoenix je v mehurčku v Orlandu dobil vseh osem tekem, kar ni uspelo nobeni drugi ekipi. Glavni trener Monty Williams bo imel na voljo močno ekipo v novi sezoni, ki se bo začela 22. decembra, saj je prišel tudi veteran Chris Paul. Ostrostrelec Devin Booker bo imel veliko pomoč.

Morris ostaja pri prvakih
Markieff Morris, ki se je 11. oktobra veselil naslova z Los Angeles Lakersi, je podaljšal pogodbo z Lakersi. 31-letnik je bil eden izmed ključnih rezervistov v letošnji končnici, zadel je 29 trojk iz 69 pokusov.

Markieff Morris se je odlično vklopil v ekipo Lakersov. V končnici je zadel nekaj zelo pomembnih trojk. Foto: EPA
Markieff Morris se je odlično vklopil v ekipo Lakersov. V končnici je zadel nekaj zelo pomembnih trojk. Foto: EPA

V pretekli sezoni je prvih 44 tekem odigral v dresu Detroita, ki pa ni imel nobenih možnosti za končnico. Februarja je okrepil Lakerse in takoj postal eden ključnih igralcev iz klopi.

Številne spremembe pri Lakersih
Generalni menedžer Rob Pelinka je bil v zadnjem tednu zelo zaposlen. Aktualni prvaki bodo v prihodnji sezoni zaigrali v precej spremenjeni zasedbi.

Poleg Morrisa je pogodbo za tri leta podaljšal Kentavious Caldwell-Pope, prišli so tudi Dennis Schröder, Marc Gasol, Montrezl Harrell in Wesley Matthews.

Prvak s tremi različnimi moštvi Danny Green se je preselil v Oklahomo, veteran Rajon Rondo je presenetljivo odšel k Atlanti, ki je na dnu Vzhoda. Obrambni specialist Avery Bradley je okrepil Miami, center Dwight Howard pa je odšel v Philadelphio.

MVP finala LeBron James bo prihodnji torek na začetku priprav dobil številne nove soigralce. V Los Angelesu vsi čakajo, da bo Anthony Davis podpisal novo (močno izboljšano) pogodbo. Vsekakor bodo Lakersi tudi v novi sezoni zelo resni kandidati za naslov. Z 18. lovoriko Larryja O'Briena bi bili sami na vrhu večne lestvice, zdaj si prvo mesto delijo z Bostonom.

Center Cousins okrepil Houston
DeMarcus Cousins je podpisal enoletno pogodbo s Houstonom za veteranski minimum. 30-letni center je zaradi strgane križne vezi v kolenu izpustil celotno lansko sezono. Za LA Lakerse ni odigral niti ene tekme, a bo vseeno prejel šampionski prstan.

Prav proti Rocketsom so se februarja 2018 začele njegove velike težave s poškodbami. V dresu New Orleansa si je strgal ahilovo tetivo. Poleti 2018 je podpisal za Golden State. Za Bojevnike je odigral le 30 tekem in izpustil večino tekem končnice.

Houston, ki je v pretekli sezomni igral brez centra po odhodu Clinta Capele, je tako močno okrepil ekipo na tem položaju. Prejšnji teden je iz Detroita prišel Christian Wood.