Adam Silver pravi, da ob prvem pozitivnem primeru tekmovanja ne bodo prekinili. Foto: AP
Adam Silver pravi, da ob prvem pozitivnem primeru tekmovanja ne bodo prekinili. Foto: AP

"Ne bomo presenečeni, če bo še nekaj igralcev okuženih, ko bodo prišli v Orlando. Bolj skrb vzbujajoče je, da bi se pojavil pozitiven test znotraj kompleksa, potem ko bodo igralci že prestali karanteno. Takrat bi imeli resno težavo," je povedal Silver v intervjuju za Fortune Brainstorm Health.

NBA: V Orlando prišlo prvih šest ekip

Če bi se pojavilo več okužb v zaščitenem mehurčku Orlanda, bi bili po Silverjevih besedah spet prisiljeni prekiniti sezono. V prejšnjih tednih je kar nekaj ekip zaprlo dvorane za trening, ker so se v njih pojavile okužbe z novim koronavirusom. Med njimi je bil tudi Miami.

"Testirati smo začeli pred dobrima dvema tednoma in imamo kar veliko pozitivnih primerov. Menim, da je to odraz dogajanja v državi," je dejal Silver. Samo v torek je bilo na Floridi več kot 7.000 novih primerov, skupaj že več kot 210.000.

"V sodelovanju z našimi strokovnjaki bi na papirju vse moralo delovati, a bomo videli. Prepričan sem, da bo v našem mehurčku bolj varno kot zunaj, saj bomo izvajali dnevna testiranja," pravi Silver, a ostaja previden: "Ta virus je zahrbten. Upoštevali bomo vse protokole in upali, da bo šlo vse po načrtih."

Silver je še povedal, da ne bodo prekinili tekmovanja, če bodo naleteli na posamezen primer. "Menim, da imamo dobra orodja, da izsledimo, od kod virus izvira. Zagotovo pa bomo tekmovanje prekinili, če bo prišlo do znatnega povečanja primerov."

Medtem so iz Brooklyna sporočili, da je na koronavirus pozitiven tudi Taurean Prince. Že predtem sta bila pri Netsih pozitivna DeAndre Jordan in Spencer Dinwiddie.