Glavni razlog za aretacijo Nenada Krstića je to, da je vrgel v Yannisa Bourousisa stol! Foto: Reuters
Glavni razlog za aretacijo Nenada Krstića je to, da je vrgel v Yannisa Bourousisa stol! Foto: Reuters

Dobri dve minuti pred koncem srečanja so gostitelji vodili s 74:73, ko se je Antonis Fotsis živčno odzval na Miloša Teodosića, ki je napravil nešportni prekršek. Živčnost je bila na vrhuncu - v spor je poseglo več igralcev in sodniki so bili prisiljeni prekiniti tekmo.

Krstić vrgel stol
Grška policija je aretirala Krstića, ker je ta vrgel stol proti Sofoju Scorcanitisu, zadel pa je Yannisa Bourousisa.
Opravičili so se tako Grki ...
"Žal mi je, da se je to zgodilo. Kar so gledalci videli na igrišču, ni bilo ne športno ne v skladu z olimpijskimi načeli," je po tekmi spravno govoril grški košarkar Kostas Tsartsaris.

... kot Srbi
Obžalovanje prihaja tudi iz srbskega tabora. "Naš cilj pred tekmo je bil, da zmagamo. Grki so premagali Kanado s 74 točkami razlike, mi pa smo s Kanado izgubili. Zmaga je bila nujna. Žal mi je, da je prišlo do takšnega konca tekme," je povedal srbski selektor Dušan Ivković. Tekma je bila sila živčna, Ivković je bil kaznovan z dvema tehničnima napakama. Opravičil se je tudi že Krstić, ki je dejal, da je stol pograbil v afektu, a da se je branil.

Kakšne kazni bo izrekla Fiba?
"Osupnil sem, ko sem videl to sramoto na igrišču. To je bil grd madež na dobro ime košarke," je dejal predsednik Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) Patrick Baumann in dodal, da Fiba preiskuje dogodke. Ne izključuje niti hudih kazni, kar bi za nekatere igralce najbrž pomenilo prepoved igranja več tekem na bližnjem svetovnem prvenstvu v Turčiji.