Grd padec Gašperja Vidmarja na tekmi z Brazilijo ni pustil hujših posledic. Foto: Reuters
Grd padec Gašperja Vidmarja na tekmi z Brazilijo ni pustil hujših posledic. Foto: Reuters
Sani Bečirovič
Sani Bečirovič je bil proti Braziliji z 9 skoki prvi skakalec tekme. Foto: EPA

Ime nasprotnika v osmini finala še ni znano. O tem bo odločal današnji obračun za 3. mesto v skupini A med Avstralijo in Angolo, ki se bo začel ob 15.30. Veliki favorit je Avstralija, ki ima z Davidom Andersenom in MVP-jem rednega dela Evrolige Aleksom Marićem (iz Partizana prestopil v Panathinaikos) eno najboljših centrskih navez na prvenstvu. Slovenija bo tekmo osmine finala igrala v nedeljo ob 17. uri.

Počitek za najbolj obremenjene
Seveda je Slovenija proti Iranu v vlogi favorita. Večjega tekmovalnega naboja tekma ne bo imela, saj je Iran že brez možnosti za napredovanje in bo osvojil peto mesto v skupini B. Selektor Memi Bečirovič bo nosilcem zagotovo namenil nekaj počitka po naporni tekmi proti Braziliji in pred nedeljskim dvobojem, ko bo šlo na vse ali nič.

Primož Brezec napoveduje: "Vsakega nasprotnika spoštujemo, a hkrati se ne smemo nikogar bati. Iran dobro poznamo, saj smo z njim igrali na turnirju na Kitajskem. Niso naivna ekipa, saj imajo nekaj dobrih posameznikov. Ponoviti moramo obrambo iz prvega polčasa, ne smemo dovoliti, da se razletijo, potem se nimamo ničesar bati."

Sani Bečirovič pravi, da bodo igrali za navijače: "Vsekakor gremo na zmago, to dolgujemo našim navijačem, ki so nas spet tako fantastično ponesli. Spet se jim moramo zahvaliti za vso podporo. Prav gotovo pa ne bo lahko, saj nam je tekma proti Braziliji vzela ogromno energije. Najti bo treba dodaten motiv, da končamo v velikem slogu - z zmago, s tem pa si bomo le še dodatno dvignili samozavest."

Tekma se bo začela ob 18. uri. Prenos bo na drugem programu Televizije Slovenija.

Skupina B
Ob 15.30:
ZDA - TUNIZIJA
Ob 18.00:
SLOVENIJA - IRAN
Ob 20.30:
BRAZILIJA - HRVAŠKA

Skupina A
Ob 15.30:
ANGOLA - AVSTRALIJA
Ob 18.00:
ARGENTINA - SRBIJA
Ob 20.30:
JORDANIJA - NEMČIJA

Skupina C
Ob 15.00:
PORTORIKO - SLONOKOŠČENA OBALA
Ob 17.30:
GRČIJA - RUSIJA
Ob 20.00:
TURČIJA - KITAJSKA

Skupina D
Ob 15.00:
ŠPANIJA - KANADA
Ob 17.30:
LIBANON - LITVA
Ob 20.00:
NOVA ZELANDIJA - FRANCIJA

Iz Carigrada