Kristjan Čeh. Foto: AP
Kristjan Čeh. Foto: AP

Za skupno zmago bosta vsak prejela po 2000 evrov, je sporočila Atletska zveza Slovenije.

Čeh je največji korak do zmage naredil že na uvodnem mitingu na Ptuju, kjer je z novim državnim rekordom osvojil kar 14 točk. Osem točk je dodal na državnem prvenstvu v Kranju in 10 na mitingu v Novem mestu. Za potrditev zmage je moral nastopiti še na mitingu v Ljubljani – pravila velevajo, da mora imeti vsak tekmovalec najmanj štiri nastope –, tekmoval je v suvanju krogle. Čeprav s tem nastopom ni zbral nobene točke, je bilo 32 točk s treh tekem dovolj za skupno zmago.

Na drugo mesto se je po zadnjem mitingu v Ljubljani povzpel Robert Renner (Mass), ki je na štirih tekmah zbral 29 točk, tretji pa je bil z 28 točkami mladi tekač na 400 metrov z ovirami Matic Ian Guček (Kladivar).

Agata Zupin. Foto: MMC RTV SLO
Agata Zupin. Foto: MMC RTV SLO

Izjemno napet boj za skupno zmago smo spremljali med dekleti. Pred finalnim mitingom v Ljubljani so bile v igri za prvo mesto še tri tekmovalke. Tina Šutej (Kladivar) bi z dobrim skokom lahko "preskočila" do takrat vodilni Agato Zupin in Nejo Filipič (Mass), a je bilo preskočenih 4,50 metra dovolj le za tretje mesto (30 točk).

Zupin in Filipič sta na zadnjem mitingu svoji beri dodali vsaka po točko in sta bili na koncu izenačeni po točkah (31 točk), tako da je odločal boljši rezultat po tablicah svetovne atletike. S 1115 točkami je bil več vreden rezultat Zupinove, Filipič pa je za njo zaostala zgolj za tri točke (1112 točk).

Za letošnjo atletsko ligo je štelo osem tekmovanj – poleg mitingov na Ptuju, v Slovenski Bistrici, Novem mestu, v Ljubljani in dveh v Mariboru še prvenstvo Slovenije za člane in članice ter atletski pokal Slovenije za člane in članice.