Mauro Camoranesi in Martin Milec na tekmi proti Bravu. Foto: www.alesfevzer.com
Mauro Camoranesi in Martin Milec na tekmi proti Bravu. Foto: www.alesfevzer.com

Nedeljski spored bosta odprla CB24 Tabor Sežana in Aluminij, v Novi Gorici bo primorski derbi Gorica – Koper, zvečer pa še dvoboj Olimpija – Mura, ki si ga boste lahko ogledali v prenosu na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Novi trener vijoličastih Camoranesi je proti Bravu v napad postavil Marcosa Tavaresa in Jasmina Mešanovića, zunaj ekipe pa so med drugim ostali Luka Zahović, Blaž Vrhovec, Kenan Pirić in Felipe Santos. Zaradi poškodbe ni bilo niti Gregorja Bajdeta, zaradi bolezni pa Jana Repasa.

Sanjski debi Camoranesija na klopi Maribora

Trije goli Maribora v sedmih minutah

V uvodne pol ure moštvi nista navdušili, konkretnejši pa so bili celo Ljubljančani. Najnevarnejši poskus so sprožili v 16. minuti, ko je Ažbe Jug dobro posredoval po strelu Mihe Kancilije. Potem pa so sledile minute Maribora, ki je v sedmih minutah dosegel tri zadetke. Prvega je v 34. minuti prispeval v lanski sezoni član Brava Aljoša Matko. S približno 20 metrov je malce z desne strani močno sprožil in zadel z diagonalnim strelom.

Tri minute pozneje se je med strelce vpisal Jasmin Mešanović. Po kotu so gosti slabo izbijali, tako da se je žoga znašla pri napadalcu iz BiH-a, ta pa je v polno meril iz obrata z okoli desetih metrov. V 41. minuti je po kotu z glavo zadel še Nemanja Mitrović. Sodniki so sprva dosodili prepovedani položaj Rudija Požega Vancaša, a pozneje odločili, da ni vplival na igro.

V drugem polčasu so Ljubljančani poskušali znižati izid, kar jim je uspelo v 79. minuti. Mustafa Nukić je Juga matiral iz bližine. Minuto zatem je rezervist Andrej Kotnik na drugi strani žogo že dvignil čez vratarja Igorja Vekića, a je Almin Kurtović tik pred golovo črto žogo izbil. V 81. minuti pa je Maribor postavil končni izid, po podaji Mitje Vilerja z leve strani je z glavo zadel Jan Mlakar. Oba sta tekmo začela na klopi in vstopila v nadaljevanju.

Zadetki s tekme Celje – Domžale

Domžale po prvem polčasu vodile z 2:0

Državni prvaki iz Celja so pred tremi tedni na uvodu v prvenstvo doma morali priznati premoč Muri (0:2), nato pa so v Kidričevem osvojili točko (0:0), tako da so še naprej brez zmage. V pretekli sezoni so Domžale trikrat premagali.

Tokrat so bili Domžalčani že v prvi polovici prvega polčasa večkrat nevarni po podajah v kazenski prostor, a je manjkala pika na i. Nato pa so povedli v 24. minuti, ko je po podaji Senijada Ibričića iz kota najvišje skočil Damjan Vuklišević, pred vrati pa je Matej Podlogar z glavo preusmeril žogo za hrbet Matjaža Rozmana.

V 29. minuti se je mreža domačih znova zatresla. Mat v treh potezah je uspel Podlogarju, Janezu Pišku in Dariu Kolobariću, ki je zadel tretjič v sezoni z natančnim strelom mimo nemočnega Rozmana.

Celje zadnjih 20 minut z igralcem manj

Domžalčani so v drugem polčasu prežali na hitre protinapade in dvakrat stresli okvir vrat. Kolobarić je bil po hitrem prodoru malenkost nenatančen v 59. minuti, le nekaj trenutkov pozneje pa s strelom od daleč še Ibričić.

Kazen za neučinkovitost je sledila v 69. minuti, ko je po podaji iz kota Mitje Lotriča na 1:2 znižal Žan Zaletel. To je bil sploh prvi zadetek Celjanov v tej sezoni.

Prvaki so v 73. minuti po drugem rumenem kartonu ostali brez Josipa Ćalušića, v zadnjih 20 minutah pa z igralcem manj niso našli poti do izenačujočega zadetka. Bližje tretjemu zadetku so bili gosti.

Maribor bo prihodnjo soboto doma gostil prvake iz Celja. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor bo prihodnjo soboto doma gostil prvake iz Celja. Foto: www.alesfevzer.com

3. krog:
MARIBOR
- BRAVO 4:1 (3:0)
Matko 34., Mešanović 37., Mitrović 41., Mlakar 81.; Nukić 79.

Maribor: Jug, Klinar (75./Viler), Koblar, Mitrović, Milec, Cretu, Dervišević, Požeg Vancaš, Matko (75./Kotnik), Mešanović (86./Kramarič), Tavares (67./Mlakar).

Bravo: Vekić, Trontelj, Brekalo, Drkušić, Kurtovič, Žinko (86./Maher), Agboyi (86./Kim Chamwoo), Ogrinec, Nukić, Kancilija (60./Kidrič), Šego (72./Žugelj).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


CELJE - DOMŽALE 1:2 (0:2)
380; Zaletel 69.; Podlogar 24., Kolobarić 29.
RK: Ćalušić 73./Celje

Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Vrbanec, Štravs (65./Novak), Lotrič, Kuzmanović (65./Dangubić), Kerin (87./Koritnik), Božić.

Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Vuklišević, Žinić, Husmani, Svetlin (75./Kim), Pišek, Ibričić, Podlogar (86./Mavretič), Kolobarić (91./Mujan).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


Nedelja ob 16.00:
CB24 TABOR SEŽANA - ALUMINIJ

Ob 18.00:
GORICA - KOPER

Ob 20.15:
OLIMPIJA - MURA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Lestvica:                             
MARIBOR               3  2 1 0  8:2  7
MURA                  2  2 0 0  5:0  6
BRAVO                 3  2 0 1  7:6  6
DOMŽALE               3  1 1 1  4:4  4
CB24 TABOR SEŽANA     2  1 0 1  1:3  3
OLIMPIJA              1  0 1 0  1:1  1
KOPER                 2  0 1 1  1:2  1
CELJE                 3  0 1 2  1:4  1
GORICA                1  0 0 1  1:4  0
ALUMINIJ (-2)         2  0 1 1  0:3 -1