Končni izid je postavil rezervist Willian. Foto: Reuters
Končni izid je postavil rezervist Willian. Foto: Reuters

Perujska mreža se je v Sao Paulu prvič zatresla v 12. minuti, ko je iz kota podal Philippe Coutinho. Z glavo je žogo podaljšal Marquinhos, ki je dobil skok med dvema nasprotnikovima nogometašema, v mrežo pa jo je z glavo pospravil Casemiro, ki je dosegel prvenec v reprezentančnem dresu. Sedem minut pozneje je moral Pedro Gallese znova pobrati žogo iz svoje mreže. Ko je perujski vratar skušal podati, je zadel Roberta Firmina, a ga je sprva rešila vratnica. Toda žoga se je odbila nazaj do napadalca Liverpoola, ki je veliko napako kaznoval. Gallese bi lahko bolje posredoval tudi pri tretjem brazilskem zadetku, ko ga je s slabih 20 metrov z leve strani premagal Everton.

Osma minuta drugega polčasa je tekla, ko je Dani Alves krenil v napad. Izkušeni desni bočni branilec si je najprej izmenjal dvojno podajo z Arthurjem, nato še s Firminom, ki je žogo spravil za hrbet nasprotni obrambi, nato pa je brazilski kapetan zadel za 4:0. V zadnji minuti rednega dela je z leve strani roba kazenskega prostora mojstrsko žogo v mrežo zavrtinčil rezervist Willian. Tri minute pozneje bi Brazilija lahko še povišala že tako visoko zmago, saj je v kazenskem prostoru Gallese podrl Gabriela Jesusa, toda strel z bele točke je napadalcu Manchester Cityja vratar Peruja ubranil.

Medtem ko Peru še čaka na morebitno uvrstitev v četrtfinale, pa si je pot med osem zagotovila Venezuela z zmago nad Bolivijo, ki je v Braziliji ostala brez točk. Že v drugi minuti je Venezuela povedla, ko je po podaji Ronalda Hernandeza z desne strani z glavo zadel Darwin Machis. V 55. minuti se je znova vpisal med strelce, ko je žogo pospravil pod prečko Carlosa Lampeja. Leonel Justiniano je v 82. minuti z roba kazenskega prostora zadel malo mrežico za znižanje zaostanka, zmago Venezuele pa je štiri minute pozneje z glavo potrdil Joseph Martinez.

Skupina A, 3. krog:
BOLIVIJA - VENEZUELA 1:3 (0:1)
Justiniano 82.; Machis 2., 55., Martinez 86.

Bolivija vs Venezuela( id: 17744086 datum: 23.5.2019)

PERU - BRAZILIJA 0:5 (0:3)
Casemiro 12., Firmino 19., Everton 32., Dani Alves 53., Willian 90.

Peru vs Brazilija( id: 17744085 datum: 23.5.2019)

Lestvica: Brazilija 7, Venezuela 5, Peru 4, Bolivija brez točke.