Foto:
Foto:
Emre (desno) in Cristian Zenoni v boju za žogo na San Siru.
Zlatan Ibrahimovic je dosegel tretji gol za Juventus.
Vincenzo Montella se je z dvema zadetkoma na lestvici strelcev izenačil z Adrianom.
Tudi Hernan Crespo ni uspel zatresti mreže Palerma.
Nogometaši Reala so na mestnem derbiju s 3:0 ugnali Atletico. Junak tekme je bil Ronaldo.
Juan Roman Riquelme je bil v sijajni formi proti svojim bivšim soigralcem.
Kapetan Exeter Cityja Sean Devine proslavlja remi na Old Traffordu.
Eidur Gudjohnsen je s tem strelom pokopal upe Scunthorpa. Chelsea je slavil s 3:1.
Philippe Brunel je prinesel Lillu zmago proti neugodnemu Le Mansu.
Eden izmed najbolj zaslužnih za zmago Celtica proti Rangersom z 2:1 je bil Didier Agathe.

V Angliji in Franciji so bila na sporedu pokalna srečanja. Manchester United ni uspel zatresti mreže Exeter Cityja (0:0) in po tekmi se je trener Alex Ferguson opravičil vsem navijačem, ki so si ogledali žaloigro svojih ljubljencev. V francoskem pokalu je presenetljivo izpadel Marseille.

Italija: Sanjski zaključek Interja
V 18. krogu italijanskega prvenstva je Inter v dramatičnem zaključku premagal Sampdorio s 3:2. Črno-modri so še v 88. minuti zaostajali z 0:2, potem pa sta jih rešila rezervista Obafemi Martins in Alvaro Recoba. V prvem polčasu je imel Inter precej več priložnosti, v vratih gostov pa je blestel Francesco Antonioli. V 44. minuti je Max Tonnetto z leve strani z natančnim strelom presenetil Francesca Tolda in Sampdoria je povedla. Domači trener Roberto Mancini je v 63. minuti v igro poslal Obafemija Martinsa, v 77. minuti pa je nerazpoloženega Adriana zamenjal Alvaro Recoba. Inter je pritiskal na vso moč in Sampdoria je izkoristila luknje v obrambi domačih. Aimo Diana je z desne strani lepo zaposlil Vitalyja Kotuzova, ki je v 82. minuti povišal vodstvo Sampdorie.

Martins in Recoba glavna akterja preobrata
55.000 gledalcev na San Siru je pripravilo koncert žvižgov, večina se je odpravila proti izhodom, Obafemi Martins pa je imel drugačne načrte. V 88. minuti je lepo prodrl v kazenski prostor in znižal izid na 1:2. V prvi minuti sodnikovega podaljška se je najbolje znašel v gneči pred vrati Antoniolija, žogo je s škarijcami z desne strani podal pred vrata, kjer Christianu Vieriju ni bilo težko izid izenačiti. Sodnik Paolo Bertini je podaljšal tekmo za štiri minute in prav v zadnjih sekundah tekme je Urugvajec Alvaro Recoba z izjemnim strelom z 28 metrov zadel spodnji desni kot vratarja Antoniolija. Inter ostaja neporažen, tisti gledalci, ki so še ostali na San Siru, pa si bodo za vse večne čase zapomnili zadnjih pet minut srečanja.

Juventus se je utrdil na vrhu
Vodilni Juventus je v četrtek v Parmi osvojil le točko (1:1). Stara dama tokrat ni dovolila presenečenja. Livorno se je dobro boril, vendar ni imel večjih možnosti (4:2). Že v 17. minuti je z glavo zadel Alessandro Del Piero. Osem minut kasneje je strel Zlatana Ibrahimovica ustavila prečka, pritekel je Mauro Camoranesi in poslal žogo za hrbet vratarja Marca Amelie. Žarek upanja je Livornu vrnil Jose Luis Vidigal tik pred odmorom. Tretji zadetek je Juventus dosegel na nepravilen način. Marcelo Zalayeta je z roko podal do Ibrahimovica, ki je z roba kazenskega prostora zadel za 3:1. Matteo Melara je v gneči pred vrati Gianluigija Buffona najbolje reagiral in znižal na 2:3. V zadnji minuti je vratar Amelia podrl rezervista Alessia Tacchinardija in Camoranesi je z bele točke zagotovil Juventusu tri točke.

Uspešna tudi oba rimska kluba
Roma je po bolečem četrtkovem porazu v rimskem derbiju proti Laziu (1:3) tokrat premagala zadnjeuvrščeno Atalanto z 2:1. Oba zadetka za domače je prispeval Vincenzo Montella. Lazio se je v treh dneh povzpel z dna lestvice vse do 9. mesta. Sinjemodri so na gostovanju ugnali Fiorentino s 3:2. Za domače je dvakrat zadel Fabrizio Miccoli, najboljši igralec tekme pa je bil veteran v vrstah Lazia Paolo Di Canio.

Milanu le točka v Palermu
Nogometaši Palerma so z borbeno igro osvojili veliko točko proti favoriziranemu Milanu (0:0). Rdeče-črni zdaj za Juventusom ponovno zaostajajo za štiri točke. Milan je prevladoval predvsem v drugem polčasu. Najlepšo priložnost na tekmi je imel Kaka. Mladi Brazilec je v 69. minuti streljal z desne strani, vratar Palerma Matteo Guardalben pa je s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. V zadnjih 15 minutah so gostje oblegali vrata Palerma, a se na navdušenje 35.000 navijačev mreža ni zatresla.

Na Friuliju sta se pomerili ekipi, ki veljata za pozitivni presenečenji v Serii A. Udinese je z zmago z 2:0 proti Cagliariju obdržal visoko 3. mesto. Blestel je Antonio Di Natale, ki je najprej v 23. minuti dosegel prvi zadetek, v 59. minuti pa je toliko zmedel Francesca Pisana, da je žogo poslal v lastno mrežo.

Španija: Madridski derbi Realu
Real z novim trenerjem Vanderleijem Luxemburgom ponovno cilja na osvojitev naslova. V 18. krogu španskega prvenstva je kraljevi klub na gostovanju s 3:0 ugnal Atletico Madrid. V prvih desetih minutah se domači zvezdnik Fernando Torres dvakrat ni dobro znašel pred vrati Ikerja Casillasa. V 15. minuti je Real izpeljal prvo pravo akcijo na tekmi. Po levi strani je prodrl Roberto Carlos, Zinedine Zidane žoge ni zadel, za njim pa se je v sredini odlično znašel Ronaldo. Atletico je imel v prvih 45 minutah precej več od igre, poleg Torresa je veliko priložnost zapravil tudi Salva Ballesta. Ko so domači vse moči usmerili v napad, jih je pokopal njihov bivši soigralec Santiago Solari. Le dve minuti kasneje je Zidane na levi starni lepo našel Ronalda, ki je bil neusmiljen. Real je iz treh strelov trikrat zadel in vse bolj spominja na stare čase.

Forlan poskrbel za hud poraz Barcelone
Villareal je v večerni tekmi kar s 3:0 ugnal vodilno Barcelono. Katalonci so doživeli šele drugi prvenstveni poraz, njihova prednost pred Realom in Valencio je skopnela na 7 točk. Krvnik Barce je bil bivši igralec Manchester Uniteda Diego Forlan, ki je dvakrat zadel mrežo Victorja Valdesa. Barcelona bo na naslednji tekmi proti Real Socideadu pogreašala Deca, ki je tokrat prejel rumeni karton in bo moral odslužiti kazen.

Valencia je ujela zmagovalni ritem
Valencia se je z zmago proti Levanteju (2:1) izenačila na 2. mestu z Realom (oba imata po 35 točk). V prvih 15 minutah drugega polčasa sta za odločitev na razprodani Mestalli poskrbela Ruben Baraja in Mista. Gostje so prek Edwina Conga le še zmanjšali poraz.

Z odličnimi predstavmi nadaljuje Espanol, ki je premagal Osasuno s 4:1 in je na 4. mestu lestvice. Dva zadetka Alberta Luqueja nista bila dovolj za zmago Deportiva iz La Corune na Mallorci (2:2).

Anglija: Senzacija na Old Traffordu
Manchester United brez Ruuda van Nistelrooyja in Wayna Rooneyja nikakor ne more najti prave forme. V 3. krogu pokala FA so se rdeči vragi osramotili pred 67.551 navijači na svojem ''teatru sanj'' (0:0). Amaterski klub Exeter City je uspel izsiliti povratno tekmo na svojem stadionu, ki bo 18. januarja. Pred 51 leti je podoben dosežek uspel ekipi Walthamstow Avenue, ki tudi ni izgubila na Old Traffordu. Trener Alex Ferguson je dal priložnost rezervistom in nekateriom mladim nogometašem, ki so dokazali, da si prav nič ne zaslužijo dresa tega slavnega kluba. Gostujoči napadalec Andrew Taylor je v prvem delu zastreljal dve veliki priložnosti za vodstvo gostov. V drugem polčasu tudi Cristiano Ronaldo, Alan Smith in Paul Scholes niso zmogli streti žilavega odpora gostov.

Tudi Arsenal in Chelsea s težavami
Chelsea in Arsenal sta le stežka napredovala v 4. krog. Vodilna ekipa Premier lige je na Stamford Bridgeu premagala Scunthorpe s 3:1. Gostje so celo povedli v 8. minuti prek Paula Hayesa. Izenačil je Mateja Kežman, ki je večni rezervist v angleškem prvenstvu. Po avtogolu Andyja Crosbyja v 58. minuti so domači lažje zadihali. Odločitev je padla štiri minute pred koncem, ko je zadel Eidur Gudjohnsen.

Arsenal je gostil Stoke City in se težje od pričakovanj uvrstil v 4. krog (2:1). Wayne Thomas je v zadnji minuti prvega dela ukanil Jensa Lehmanna in gostje so nepričakovano povedli. V 50. minuti je s sijanjim volejem izid poravnal Jose Antonio Reyes. Ade Akinbiyi je v 68. minuti z 20 metrov žogo že spravil mimo slabo postavljenega Lehmanna, a je zadel le okvir vrat. Dve minuti kaneje je Jermaine Pennant lepo našel Robina van Persieja, ki je postavil končni izid tekme.

Manchester City je gostoval pri Oldhamu (igra v angleški prvi diviziji oz. 2. ligi) in nepričakovano izpadel (0:1). Scott Vernon je zadel v 14. minuti, gostje so silovito pritiskali, vendar niso bili v takšni formi, kot v torek na Highburyju, ko so proti Arsenalu osvojili točko (1:1). Lanski finalist pokala FA Millwall je izpadel proti Wolverhamptonu z 0:2.

Ačimovič dosegel zadetek, Marseille izpadel
V francoskem pokalu je v 1/32 finala izpadel Marseille. Na domačem Velodromu je klonil proti Angersu z 2:3. Lille je premagal Le Mans z 2:1. Prvi zadetek za Lille je dosegel Mile Ačimovič (igral je celo tekmo) v 20. minuti. Po izenačenju gostov je zmagoviti zadetek devet minut pred koncem zabil Philippe Brunel. Vodilni Lyon je v gosteh z 2:0 odpravil Viry-Chatillon. Uspešna sta bila Brazilca Juninho Pernambucano in Nilmar. Monaco se je znesel nad Seysinnetom in na gostovanju slavil s 7:0.

Francosko prvenstvo se bo nadaljevalo v torek, ko bo derbi med Lillom in Marseillom.

Veliki škotski derbi Celticu
Celtic je v 4. krogu škotskega pokala z 2:1 ugnal Glasgow Rangerse. Chris Sutton je zadel v 36. minuti, a je izenačil Fernando Ricksen v prvi minuti nadaljevanja. Tekmo je odločil John Hartson, ki je vratarja Stefana Klosa ugnal v 77. minuti po podaji Didierja Agatheja. Celtic ostaja neporažen na domači zelenici proti mestnim rivalom že več kot pet le. Rangersi so na Celtic Parku nazadnje zmagali marca 2000.

Sporting prevzel vodstvo
V 16. krogu portugalskega prvenstva je Sporting premagal Benfico z 2:1. Brazilec Liedson je prvi načel mrežo Benfico v 22. minuti. Pet minut kasneje je s svojim stotim golom v portugalski ligi izenačil Nuno Gomes. V 67. minuti je zmagovalca odločil Liedson. Porto je na domačem stadionu Dragao le remiziral proti Rio Aveju (1:1). Na lestvici vodi Sporting (31 točk), Boavista in Porto imata po po 30 točk, Benfica je na 5. mestu (28 točk).