Sergio Floccari je v 93. minuti z glavo poskrbel za navdušenje na Olimpicu ... Foto: EPA
Sergio Floccari je v 93. minuti z glavo poskrbel za navdušenje na Olimpicu ... Foto: EPA
Vladimir Petković
... in z navijači se je na koncu tekme lahko veselil tudi trener Lazia Vladimir Petković. Foto: EPA

Potem ko se je prva tekma prejšnji torek končala z 1:1, je na Olimpicu Lazio v 53. minuti iz svoje prve priložnosti povedel z 1:0. Po predložku Cristiana Ledesme je z glavo v padcu zadel Urugvajec Alvaro Gonzalez.

Sodnik je srečanje podaljšal za šest minut, v drugi minuti podaljška pa je po napaki domače obrambe za izenačenje iz bližine poskrbel Čilenec Arturo Vidal in kazalo je, da bodo gledalci spremljali še dodatnih 30 minut.
Marchisio imel na nogi napredovanje
Toda s tem se ni strinjal rezervist Floccari, ki je v 70. minuti na zelenico vstopil namesto povratnika po poškodbi Miroslava Kloseja. Po strelu iz kota je bil višji prav od Vidala, žogo z glavo spravil za hrbet Marca Storarija in poskrbel za novo navdušenje domačih navijačev.

Vendar drame s tem še ni bilo konec, saj je v naslednjem napadu na drugi strani Federico Marchetti z lepo obrambo ustavil strel Sebastiana Giovinca, odbite žoge pa Claudiu Marchisiu iz ugodnega položaja ni uspelo poslati v prazno mrežo. Žoga je zletela mimo vratnice in "stara dama", ki je bila v prvem polčasu boljša, je ostala brez napredovanja v finale, kjer je lani klonila proti Napoliju. V drugem polčasu je trener Antonio Conte na igrišče poslal tudi Andreo Pirla.
Lazio bo v finalu 26. maja naskakoval prvo tovrstno lovoriko po letu 2009. Drugi finalist bo znan šele 17. aprila. Inter bo na San Siru proti Romi lovil zaostanek z 1:2.
Italijanski pokal, polfinale, povratni tekmi
LAZIO - Juventus 2:1 (0:0) 1:1
Gonzalez 53., Floccari 93.; Vidal 92.
Lazio: Marchetti, Biava, Dias, Ciani, Konko, Gonzalez (66./Cana), Ledesma, Hernanes (63./Lulić), Radu, Mauri, Klose (70./Floccari).
Juventus: Storari, Barzagli, Bonucci, Peluso, Isla, Vidal, Marrone (70./Marchisio), Giaccherini (76./Quagliarella), Padoin (68./Pirlo), Giovinco, Vučinić.

Sodnik: Luca Banti
Sreda, 17. aprila:
INTER - ROMA 1:2
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.