Dino Skender je na tretji tekmi doživel prvi poraz po vrnitvi na klop Olimpije. S podporo s tribun je bil sicer zadovoljen:
Dino Skender je na tretji tekmi doživel prvi poraz po vrnitvi na klop Olimpije. S podporo s tribun je bil sicer zadovoljen: "Hvala navijačem, ki so prepoznali, da so fantje dali vse od sebe. Videli so, da je bil pristop pravi, saj so jim zaploskali." Foto: www.alesfevzer.com

Koper je štiri dni po ligaškem porazu na Bonifiki z 0:1 vrnil Ljubljančanom z enako mero in se še drugič v letošnji sezoni iz prestolnice zadovoljen vračal na Obalo. Avgusta je zmagal s 3:1, tokrat z 1:0. Edini zadetek je v 5. minuti dosegel Kaheem Parris, ki je zaradi poškodbe izpustil prejšnji dve prvoligaški tekmi.

Hitronogi 21-letni Jamajčan je iz protinapada kaznoval Olimpijo, ki je imela predtem kot, nato pa "pozabila" na obrambo. "Rekel bi, da smo prejeli nespreten, niti ne toliko naiven zadetek. V uvodnih minutah smo dobro začeli tekmo, pomislil sem, da nam gre kot namazano, potem pa smo bili po strelu iz kota premalo pozorni in prejeli prelahek gol, a tudi to se dogaja. Dvakrat bi lahko preprečili protinapad, žal ga nismo. Parris je pokazal svojo hitrost in kakovost," je ključni dogodek komentiral Olimpijin trener Dino Skender.

"Zavedali smo se, da imajo kakovostne protinapade, toda naredili smo napako in jim dovolili prepoceni zadetek, ki so ga dosegli v zanje najboljšem trenutku. Srečanje se je nato odvijalo, kot so si oni želeli. Poskušali smo se vrniti v igro na vse mogoče načine, a nam žal ni uspelo. Fizično je bila to zelo težka tekma. Koprčani so prišli sem s takšno taktiko, da so bili čim bolj trdni v dvobojih, in pri tem niso varčevali," je dodal kapetan Timi Max Elšnik.

Kapetan Guberac: Znova smo dokazali, da smo boljši od Olimpije

Zeljković: Kažemo zrelost in stabilnost

Primorci v nadaljevanju tekme sicer niso več sprožili niti enega strela v okvir vrat, na koncu je bilo razmerje 4:1 (skupaj v strelih 9:4). Pobudo so imeli gostitelji, toda tudi oni niso bili preveč nevarni. Še najbolj je po izenačenju zadišalo v 53. minuti, a se je izkazal koprski vratar David Adam.

Sorodna novica Parris potopil Olimpijo v Stožicah, Josipović Muro v Fazaneriji

"Mislim, da smo zasluženo zmagali. Na trenutke smo trpeli, a bili smo kompaktni in uspelo nam je. Skozi sezono smo dokazali, da se lahko prilagajamo in igramo na različne načine. Znamo čakati tekmeca, visoko napadati in kombinirati. Veseli me, da iz tekme v tekmo kažemo zrelost in stabilnost. Naš cilj je Evropa, fantom ves čas govorim, da je najkrajša pot skozi pokal. Zmagati želimo na vsaki tekmi, najlepše bi bilo, če bi osvojili obe lovoriki," je bil zadovoljen trener Kopra Zoran Zeljković.

Tudi kapetan Ivica Guberac, ki je igral prvič po dobrem mesecu, je poudaril, da so odigrali zrel dvoboj. "V soboto smo izgubili, a 80 minut smo bili boljši tekmec, težave smo imeli samo v uvodnih 10 minutah. Zdaj smo pokazali, da smo boljši od njih. Zanimal nas je predvsem izid. Dosegli smo zadetek, potem pa se dobro branili. Trpeli smo samo po prekinitvah, večinoma kotih, sicer smo oddelali maksimalno korektno. Veseli smo, da smo napredovali v polfinale. Imamo kakovost, nismo naključno tu, kjer smo. Vsi si želimo dokazovanja, treniramo dobro. Trener je vzpostavil pravo hierarhijo med starejšimi in mladimi, spoštujemo se, žrtvujemo drug za drugega, nimamo zvezdnikov, nihče ni privilegiran, v moštvu vlada prava kemija."

Zaradi lažje poškodbe je tekmo izpustil najboljši strelec Prve lige Telemach Maks Barišić, v ponedeljek pa vodilni Koper čaka nov derbi v Mariboru. "Želimo si ostati na vrhu lestvice. Biti moramo še naprej skromni, a si na vsakem srečanju želeti zmago," je napovedal Guberac.

"Hvala navijačem, ki so se zbrali v nekoliko večjem številu, čeprav je bila ob istem času tudi košarkarska tekma. Želimo si, da bi se to ponavljalo. Upam, da jih bomo z dobrimi igrami in izidi privabili tudi v prihodnje. Res so zelo pomembni," je dejal Timi Max Elšnik. Foto: www.alesfevzer.com

Premalo odločni in konkretni v napadu

Skender kljub porazu ni kazal prevelikega razočaranja: "Zdaj lahko vidimo, kako velika je bila zmaga v prvenstvu v Kopru, res so neugodna ekipa. Bilo bi lepo napredovati v pokalu, a gremo naprej. Mislim, da smo dali vse od sebe. Imeli smo pobudo, prišli do nekaj priložnosti, poskušali smo tudi prek bokov, a nam ni uspelo izenačiti. Ne morem veliko zameriti fantom, vsa čast jim za boj, trud in pristop. Koper se je dobro branil in se precej zaprl. Stisnili smo jih v njihovo obrambno tretjino, bili veliko okrog kazenskega prostora, imeli več strelov, bilo je veliko prekinitev in kotov. Morali bi biti še odločnejši in konkretnejši v napadu, zmanjkal nam je kakšen kakovosten strel, zadnja podaja ali predložek. Futacs je tokrat začel na klopi, saj je bila tekma v Kopru fizično precej zahtevna, še posebej zanj, ker mu manjka kontinuiteta. V drugem polčasu je igral, a nam ga ob zgoščeni obrambi ni uspelo izkoristiti."

Da bo izboljšanje igre v napadu dolgoročnejši proces, je Skender opozoril že po sobotni zmagi. "Povezava oziroma komunikacija med igralci se ne vzpostavi čez noč. V napadu so mi bile všeč prve minute, saj smo od prve sekunde prevzeli pobudo in jih stisnili. Tudi v nadaljevanju so igralci prepoznavali situacije in prihajali naprej. Če izvzamem izid, sem na splošno zadovoljen z igro v napadu, prav tako pa tudi v obrambi, saj z izjemo zadetka Kopru nismo dopustili ničesar."

Sorodna novica Skender: Obrambo lahko hitreje natreniraš, napad je daljši proces

Elšnik: Poraz nas ne bi smel vreči iz tira

Olimpija bo v 15. krogu državnega prvenstva na ljubljanskem derbiju gostila Bravo. "Michael Pavlović in Almedin Ziljkić sta tekmo predčasno končala zaradi poškodbe. Zelo pomembno je, da si do sobote opomoremo in da bomo pravi. Na pokalni poraz moramo čim prej pozabiti. Neradi izgubljamo, a ne bomo jokali," je sklenil Hrvat na klopi zeleno-belih.

Elšnik je dejal, da pokalni poraz ne bo vplival na nadaljevanje sezone. "Vsi smo jih doživeli že ogromno, ne bi nas smel vreči iz tira. Mislim, da nas psihično ne bo preveč prizadelo. Imamo samo še eno tekmovanje, na katero se bo treba osredotočiti. Zdaj imamo še dodaten motiv, da Koprčane prehitimo v prvenstvu in v ligi pokažemo, kam spadamo."

Po koncu dvoboja se je sredi zelenice pošteno zaiskrilo med nogometaši iz obeh taborov, strasti so bile zelo razgrete. Elšnik:
Po koncu dvoboja se je sredi zelenice pošteno zaiskrilo med nogometaši iz obeh taborov, strasti so bile zelo razgrete. Elšnik: "Bilo je nekaj osebnih zamer še s sobotne tekme, bilo je veliko dvobojev in vroče krvi. Vrnili so nam za sobotni poraz, nas premagali, marsikdo je imel kaj za povedati, zato je bilo malo odrivanja in porivanja." Foto: www.alesfevzer.com
Koprčani so se oddolžili Olimpiji za prvenstveni poraz