Robert Koren je prepričan, da bo reprezentanca še naprej dosegala velike uspehe. Foto: Reuters
Robert Koren je prepričan, da bo reprezentanca še naprej dosegala velike uspehe. Foto: Reuters

"Izid na drugi tekmi nas med tekmo ni zanimal. Ko si na igrišču in igraš proti angleški reprezentanci, si kaj takega niti ne moreš privoščiti, saj sem prepričan, da bi bil izid v tem primeru drugačen. Izgubili bi z višjo razliko. Osredotočeni smo bili na svoje delo. Bila je težka tekma, borba za vsak meter. Po končanem srečanju pa smo nekako dobili informacijo, da je na drugi tekmi še vedno 0:0. Že smo mislili, da smo kljub porazu v osmini finala, in že nas je obdajala tista sreča in veselje, ampak potem smo v zadnjem trenutku izvedeli, da se ni razpletlo po naših željah. Veselje je zamenjala žalost," je zadnje trenutke na igrišču opisal Koren.

Slišali se bodo, ko pride domov
Potem ko je tik pred začetkom priprav za SP postalo jasno, da v West Bromwichu ne računajo več nanj, nas je zanimalo, kako je z iskanjem novega kluba. Korošec je odvrnil, da o tem nima nobenih informacij. "Z ljudmi, ki so za to zadolženi, sem sklenil dogovor, da med SP-jem ne želim nobenih informacij, kar se tega tiče. To so ljudje, ki zbirajo ponudbe in iščejo klube. Seveda se bomo slišali, ko pridem domov," je pojasnila slovenska osmica.

Koren je dejal, da je psihično težko sprejeti slovo od svetovnega prvenstva. "A če potegnemo črto, mislim, da bomo po nekaj prespanih nočeh zelo ponosni na ta dosežek. Treba je gledati naprej, življenje teče dalje. Moramo dvigniti glave in graditi naprej na tem odnosu, ki ga imamo igralci med sabo na terenu in zunaj njega. Vsi smo željni napredka. Mislim, da bomo dosegli še velike uspehe. Angleška reprezentanca ima zelo kvalitetne igralce. Bitka je bila na vseh pozicijah velika. Naredili smo vse, kar smo bili danes zmožni. Pretehtala je njihova izkušenost, ki jo imajo z velikih tekmovanj. Treba jim je dati roko in zaželeti vso srečo za naprej," je dodal 29-letni vezist.

"V prihodnost z dvignjenimi glavami"
In kaj za konec sporoča slovenskim navijačem, ki bodo lahko nogometaše pozdravili v soboto ob 8.20 na letališču Jožeta Pučnika? "V imenu vseh igralcev bi povedal, da se zahvaljujemo vsem navijačem, ki so nas bodrili tu v Afriki. Tudi danes jih je bilo slišati, tako da smo na njih zelo ponosni. Hvaležni smo tudi drugim in celotni slovenski javnosti, ki je bila doma pred TV-zasloni in stiskala pesti. Kot sem vedno rekel - samo skupaj nam lahko uspe. Bodimo vsi skupaj ponosni in pozitivni. Dali smo vse od sebe, ampak na koncu se rezultatsko ni izšlo. Glejmo v prihodnost z dvignjenimi glavami."
Iz Port Elizabetha,