19-letni nogometaš Twenteja je edini reprezentančni zadetek dosegel junija proti San Marinu. Foto: EPA
19-letni nogometaš Twenteja je edini reprezentančni zadetek dosegel junija proti San Marinu. Foto: EPA
Marek Hamšik
Marek Hamšik - eno najmočnejših orožij slovaške igre. Do zdaj je za Slovaško zadel sedemkrat, nazadnje 5. septembra proti Češki. Foto: Reuters
Tehelne pole
Zanimanje za tekmo med Slovaško in Slovenijo je veliko, o čemer priča tudi visoka cena vstopnic na črnem trgu. Foto: EPA

"Ciljamo le na svetovno prvenstvo, ne verjamem, da bomo igrali na neodločen izid," je za enega izmed slovaških časopisov dejal vezist Miroslav Stoch, ki nima veliko informacij o slovenski reprezentanci: "Slovenci so drugi na tabeli in imajo še možnosti za preboj. Zmagali so proti Poljakom, tako da morajo biti dobri. Govori se, da imajo mlado ekipo, ki igra agresiven moderen nogomet, tako da nas zagotovo ne čaka lahko delo."

"Na nasprotnika se bomo še pripravili!"
"Na nasprotnika se bomo pripravili do potankosti. Igrali pa bomo napadalen in hiter nogomet, brez skrbi. Škoda je, da sta Stanislav Šestak in Filip Hološko poškodovana, a se bo ekipa borila tudi za njih. Je pa res, da bi bili v težavah, če bi prvi prejeli zadetek, tako da bomo morali garati v obrambi," je še dejal 19-letni član Twenteja.

Pred obema ekipama (pred)zadnji korak
Slovaki na svojem stadionu še niso izgubili, točko so oddali le Čehom. "Vsa srečanja v naši skupini so bila težka. Zdaj je pred nami zadnji korak in zelo pomembno je, da nam uspe, še posebej zato, ker igramo v nam prijaznem okolju," je pred tekmo, na kateri bi si s točko Slovaki že zagotovili prvi samostojen nastop na SP-jih, povedal Marek Hamšik.

Škrtel je dobil dan počitka več
Vseh 21 igralcev, skupaj s tremi vratarji, ki so se zbrali že v ponedeljek, so trenirali brez težav. "Igralci so vadili hitrost in koordinacijo, potem pa poskušali razne kombinacije. V ekipo se je vključil tudi Martin Škrtel, ki mu je selektor Vladimir Weiss zaradi družinskih razlogov namenil dan počitka več," je dodala tiskovna predstavnica slovaške zveze Janka Peračkova.

Slovaško bo na stadionu Tehelne pole spremljalo 21.000 navijačev, nekaj več kot 2.000 bo slovenskih podpornikov. Črni trg je v vzponu, vstopnice, ki so stale deset evrov, so danes vredne že 100 evrov.