Optimizem, kot ga še ni bilo. V taboru Dinama so prepričani, da se jim Liga prvakov ne more izmuzniti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Optimizem, kot ga še ni bilo. V taboru Dinama so prepričani, da se jim Liga prvakov ne more izmuzniti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nogometaši Dinama trenirali v Ljudskem vrtu

Najbolj brani hrvaški športni časopis Sportske novosti je Modriću namenil prvih šest strani, zagrebškemu boju za Ligo prvakov pa le dve. Tamkajšnji novinarji ne pomnijo, kdaj so Zagrebčani odšli na gostovanje s toliko optimizma.

Vida: Z eno nogo smo že v Ligi prvakov
Pod naslovom "Boljši smo, nisem aroganten" prenašajo besede trenerja Anteja Čačića, ki je še utrdil svoje prepričanje po ogledu posnetka prve tekme. Branilec Domagoj Vida pravi, da bo povratna tekma lažja kot v Zagrebu in da so z eno nogo že v Ligi prvakov. Podobnega mnenja je tudi izkušeni vezist Jerko Leko, ki trdi, da bo en gol zadosti za napredovanje, in poudarja vrhunsko ozračje v ekipi.

Uvrstitev v LP takoj prinese 8,6 milijona
Previdnejši je kolumnist Davorin Olivari, ki meni, da je Dinamo sicer kakovostnejši od Maribora, a morebitni poraz ne bi bil polomija, saj imajo Zagrebčani tako in tako zagotovljeno evropsko jesen. Domala vsi poudarjajo finančno plat uvrstitve v Ligo prvakov. Oba kluba sta z uvrstitvijo v 4. predkrog že dobila 2,1 milijona evrov, zagotovitev skupinskega dela Lige prvakov pa bi v blagajno samodejno prinesla še 8,6 milijona evrov. Zaslužilo bi se tudi s trženjem in pri prodaji vstopnic.

Jutarnji: Dinamo dokazal, da je za razred boljši
Tudi hrvaški spletni mediji so večinoma na "planetu Modrić". Index piše o "novi usodni tekmi" in omenja, da Dinamo na zadnjih 30 tekmah le enkrat ni dosegel zadetka. Jutarnji list je imel dopoldne na vhodni strani osem novic o Modriću, o Dinamu pa le eno. "Dinamo je favorit. Gostitelji se bodo morali hudičevo potruditi, da jim prekrižajo načrte. Dinamo je na prvi tekmi pokazal, da je za razred boljši. Upajmo, da ne bo stari kliše 'žoga je okrogla" začel zbirati svoje točke prav v Ljudskem vrtu," piše Jutarnji list. 24 sata že v naslovu prenaša besede trenerja Čačića: "Maribor bo Dinamu zaželel boljšo Ligo prvakov od lanske."

Nogometaši Dinama trenirali v Ljudskem vrtu