Foto:
Foto:
Carlo Ancelotti je bil zaskrbljen po porazu v Livornu.
Inter je ponovno osvojil le točko. Za črno-modre je zadel Obafemi Martins sedem minut pred koncem.
Nogometaši Bayerna so odločno začeli spomladanski del prvenstva v Bundesligi.
Claudio Pizarro je načel mrežo Hamburga.
Gerald Asamoah je dosegel prvi zadetek za Schalke, pri drugem pa je podal Ailtonu.
Trener Borussie iz Dortmunda Bert van Marwijk je iz Rotterdama pripeljal Ebija Smolareka, ki je že v svojem debiju zadel v polno.
Didier Drogba in Arjen Robben sta blestela na Stamford Bridgeu.
Dennis Bergkamp in mathieu Flamini proslavljata edini zadetek na temki med Arsenalom in Newcastlom.
Ronaldinho je dosegel drugi gol za Barco.
Juan Roman Riquelme je Valencii zabil tri gole.
Peguy Luyindula je zagotovil zmago Marseillu.

V Angliji gre Chelsea z veliki koraki proti naslovu prvaka. V nemškem prvenstvu je Bayern zlahka premagal Hamburg (3:0), Schalke pa je z zmago proti Werderju (2:1) dokazal, da bo visoka ovira Bavarcem na poti do novega naslova.

Real Madrid in Barcelona sta prišla do novih treh točk, Valencia je s porazom proti Villarealu izgubila stik z vodilnima. Francosko prvenstvo ostaja zanimivo, saj je Lyon prvič letos izgubil. Z 2:1 ga je ugnal Lille.

Italija: Donadoni zadal Milanu hud udarec
Livorno je poskrbel za pravo senzacijo v 20. krogu Serie A, saj je premagal Milan z 1:0. To je boleč poraz za branilce naslova, saj so izgubili stik z Juventusom. Rdeče-črni so krenili odločno, Hernan Crespo je že v 1. minuti ogrozil vrata gostiteljev z volejem. V 28. minuti je Dario Passoni izvedel prosti strel, najvišje je skočil Jose Luis Vidigal, Milanov vratar Dida je žogo odbil, vendar le do Corradija Colomba, ki je zadel v polno. Napadalec Livorna Cristiano Luccarelli je povzročal ogromne težave obrambi Milana, ki tudi v 2. polčasu ni prišel do prave igre. V sodnikovem podaljšku je Alessandro Nesta grdo podrl Igorja Prottija in si prislužil še drugi rumeni karton in pot pod prho. Nekdanji odlični igralec Milana Roberto Donadoni je tktičnbo odlično pripravil ekipo in proslavil veliko zmago. Livorno je očitno trn v peti Milana, saj je bilo jeseni na San Siru 2:2. Po tekmi je trener Milana Carlo Ancelotti priznal, da so njegovi varovanci povsem razočarali in je zmaga domačih zaslužena.

Juve z veseljem sprejel darilo
Juventus je rutinirano opravil z Brescio (2:0). V 12. minuti je Zlatan Ibrahimovic z desne strani podal do Davida Trezegueta, ki je z glavo brez težav povedel Staro damo v vodstvo. Zlatan je bil glavni akter akcije tudi v 43. minuti, njegovo podajo do Trezegueta je nespretno prestregel Maurizio Domizzi in premagal svojega vratarja Luco Castelazzija.

Interju ponovno le točka
Udinese je povsem nepričakovano na domačem igrišču izgubil z Reggino z 0:2, vendar ostaja na 3. mestu, ker je tudi Inter osvojil le točko proti Chievu (1:1). Christian Vieri je na začetku 2. polčasa zadel za črno-modre, a je sodnik Gianluca Paparesta gol razveljavil zaradi nedovoljenega položaja. Posnetki so pokazali, da se je delilec pravice pošteno uštel. Stvari so postale še bolj črne za Inter. Roberto Baronio je v 73. minuti s kota našel osamljenega Davideja Mandellija, ki je z močnim strelom premagal Francesca Tolda. Inter se je prvega poraza v prvenstvu rešil v 83. minuti, ko je močan strel Alvara Recobe prestregel Obafemi Martins, lepo preigral vratarja Luco Marchegianija in zadel v prazno mrežo.

Montella zadeva še naprej
Vse bližje vrhu je tudi Sampdoria, ki je na Olimpicu ugnala Lazio (1:2). Gostje so že v prvih štirih minutah dvakrat zadeli in vodstva niso izpustili iz rok. V večerni tekmi kje Roma v Firencah ugnala Fiorentino (1:2). Gostitelji so povedli, ko je Romin vratar Ivan Pellizolli po strelu Enza Maresce nespretno spustil žogo v mrežo. Gostje so se hitro pobrali, saj je Antonio Cassano ušel obrambi Fiorentine in izenačil. Odločilni gol je v 67. minuti zabil Vincenzo Montella, to je bil že njegov 17. zadetek v letošnjem prvenstvu.

Nemčija: Bayern zlahka odpravil Hamburg
Začel se je spomladanski ples v Bundesligi. Uvodni takt je bil na ledeno mrzlem olimpijskem stadionu v Münchnu, kjer je Bayern gladko odpravil Hamburg s 3:0. Gostujoči trener Thomas Doll se je pred tekmo širokoustil, da bo bodo njegovi varovanci prvič po letu 1982 (takrat je bil kapetan Hamburga zdajšnji trener Bayerna Felix Magath) odnesli vse tri točke iz bavarske prestolnice. Povratnik v ekipo Bayerna Bixente Lizarazu je začel v prvi postavi, vendar si je že v 7. minuti poškodoval peto in moral z igrišča. Zamenjal ga je Bastian Schweinsteiger in vnesel nove impulze v igro vodilne ekipe na lestvici.

V 21. minuti je Mehmet Scholl izvajal prosti strel z desne strani, vratar Hamburga Martin Pieckenhagen je zajadral v prazno, na drugi vratnici pa Claudiu Pizarru ni bilo težko potisniti žoge v prazno mrežo. Odločitev je padla v prvih 10 minutah drugega dela. Najprej sta Schweinsteiger in Roy Makaay izvedla dopadljivo dvojno podajo in ''Schweini'' je povišal na 2:0. V 55. minuti je Torsten Frings podal v prazen prostor do Makaayja, ki je lobal Pieckenhagna s 15 metrov. Žoga je najprej zadela prečko, nato še vratnico in končala v mreži. Mojstrski gol Nizozemca, ki je v svojem 50. nastopu v Bundesligi zabil že 31 golov. Mišo Brečko je odigral vseh 90 minut za Hamburg in ni izstopal iz sivega povprečja gostov.

Ailton odločil tekmo proti bivšemu klubu
Schalke je obdržal priključek z zmago proti Werderju z 2:1. V prvem delu so bili prvaki iz Bremna precej boljši nasprotnik. Ivan Klasnić je imel dve 100-odstotni priložnosti, vendar je zadel le okvir vrat. Schalke je povedel v 2. minuti nadaljevanja, ko je Johan Micoud nespretno izbil žogo naravnost na nogo Geralda Asamoaha, ki mu s 13 metrov ni bilo težko doseči zadetka. Gostje so izenačili po sumljivi enajstmetrovki, ki jo je realiziral Valerian Ismael. Še bolj sporen je bil zmagoviti zadetek gostiteljev. Lincoln je z dolgo podajo našel Asamoaha, vendar je po žogo tekel tudi Ailton, ki je bil v prepovedanem položaju. Asamoah je prej prišel do žoge, podal v sredino, kjer je Ailton dosegel zmagoviti gol in zagrenil življenje svojim bivšim soigralcem. Lani je bil Ailton z 28 goli najbolj zaslužen za naslov Werderja.

Sanjski debi Smolareka
Borussia iz Dortmunda se utaplja v dolgovih in zmaga v Wolfsburgu z 2:1 je pravi obliž na vsa dogajanja v zimskem premoru. Trener Bert van Marwijk je iz svojega bivšega kluba Feyenoorda pripeljal Ebija Smolareka. Poljak je zadel že na prvi tekmi in se v napadu odlično ujel z Janom Kollerjem.

Aleksander Knavs je odigral celo tekmo za Bochum proti Herthi (2:2), gostitelji so se vrnili po zaostanku z 0:2. V igri za naslov ostaja Stuttgart, ki je slavil v Mainzu (2:3). V Hannovru so odprli prenovljeno AWD Areno, ki bo junija 2006 tudi gostla svetovno prvenstvo. Gostje iz Leverkusna se niso prav nič zmenili za svečan dogodek in so iz Hannovra odnesli vse tri točke.

Anglija: Chelsea je potreboval samo en polčas
Arsenal in Manchester United zmagujeta, vendar Chelsea niti malo ne popušča in ima na vrhu Premier lige tudi po 24. krogih 10 točk prednosti. Roman Abramovič počasi že lahko hladi šampanjec za prvi naslov po letu 1955. Portsmouth na Stamford Bridgeu ni imel nikarkršnih možnosti. Didier Drogba je zadel dvakrat, svoje pa je dodal še Arjen Robben in Chelsea je že do odmora opravil vse.

Arsenal ohranil majhno upanje na naslov
Matthieu Flamini je v 19. minuti tekme na Highburyju lepo zaposlil Dennisa Bergkampa, ki je dosegel odločilni zadetek na tekmi med Arsenalom in Newcatlom (1:0). Igralec tekme je bil gostujoči vratar Shay Given, ki je z neverjetnimi obrambami spravljal v obup Thierryja Henryja in Roberta Piresa. Tudi ko ga je Henry v 61. minuti že ukanil, je njegov strel zadel okvir vrat.

Manchester United je težje od pričakovanj ugnal Aston Villo (3:1). Po vodilnem zadetku Cristiana Ronalda je vse kazalo na lahko zmago, vendar je Garteh Barry v 53. minuti izenačil. Rdeči vragi so prejeli gol po 817 minutah. Zmago sta jim zagotovila Louis Saha in Paul Scholes. Manchester United bo v sredo gostil Chelsea na povratni tekmi ligaškega pokala. Prva tekma se je končala brez zadetkov.

Španija: Barcelona nazaj na zmagoviti poti
Po slabem štartu v leto 2005 (0:3 proti Villarealu) je Barcelona ponovno zaigrala kpot zna. Santander ni imel na Nou Campu nikaklršnih možnosti, zmaga Kataloncev s 3:0 je povsem zaslužena. V 7. minuti je Xavi na desni strani našel Asamuela Eto'oja, ki je hladnokrvno poslal žogo skozi noge gostujočega vratarja Duduja. V drugem ddelu igre je Barca zastreljala kopico priložnposti za povišanje vodstva, potea pa sta Ronaldoinho in Deco s precejšnje oddaljenosti le zadela v polno.

Real se je rešil v zadnjih minutah
Sredi tedna se je Real iz Madrida osramotil na domačem stadionu, ko je izpadel iz pokala proti drugoligašu Valladolidu. Tokrat je kraljevi klub le stežka ugnal Mallorco s 3:1. Bivši igralec Juventusa Mark Iuliano je bil v 65. minuti izključen in galaktiki so nato pritisnili z vsemi močmi. V gneči pred vrati Mallorce se je 10 minut pred koncem najbolje znašel Walter Samuel, ki je zadel za 2:1. V sodnikovem podaljšku je Santiago Solari preigral dva branilca in z milimetrsko natančno odmerjenim strelom očistil pajčevino gola gostov.

Riquelme pokopal Valencio
Bivši igralec Barcelone Juan Roman Riquelme je s hat-trickom zrežiral zmago Villareala proti Valncii (3:1). Po dveh zadetkih Artgentinca v prvem polčasu so imeli aktualni prvaki priložnost znižati izid z bele točke, a Marco Di Vaio ni bil dovolj natančen.

Velik preobrat v Bilbau
Igralci Athletica iz Bilbaa so v zadnjih 30 minutah spreobrnili zaostanek z 0:3 v zmago s 4:3. Gostje iz Osasune so povsem obvladovali položaj na igrišču v prvi uri igre. V 61. in 65. minuti je organizator igre Francisco Yeste dvakrat zadel za gostitelje, ki so z bučno vzpodbudo 38.500 gledalcev na San Mamesu dobili drugi veter. Rezervist Tiko je izid izenačil, v zadnji minuti pa je Julen Guerrero poskrbel za vsesplošno slavje.

Francija: Prvenstvo ostaja napeto
V obračunu vodilnih ekip na lestvici je Lille zadal Lyonu prvi poraz v letšnjem prvenstvu (2:1). Junak tekme je biul napadalec Matt Moussilou, ki je zadel dvakrat. Najprej je bil uspešen že v 3. minuti, v 68. minuti pa je izkoristil razredčeno obrambo gostov. Poraz Lyona je ublažil Juninho Pernambucano v 77. minuti z najstrožje kazni. Lille je zmanjšal zaostanek za Lyonom na tri točke.

Menjava trenerja se je obrestovala
Marseille je sredi decembra odputil trenerja Joseja Aniga in ga zamenjal s Philippom Troussierom. Od tedaj bivše evropski prvaki igrajo kot prerojeni. Tudi v Metzu so slavili z 1:0. Odločilni zadetek je dosegel Peguy Luyindula v 25. minuti. V nadaljevanju so gostitelji moično pritisnili, vendar je vratar Marseilla Fabien Barthez zaklenil svoja vrata.

V vse boljši formi je Monaco, ki je zlahka premagal Lens z 2:0. V 21. minuti je Emanuel Adebayor podal do javierja Saviole, ki je načel mrežo gostov. Brazilec Maicon je pet minut pred odmorom z izjemnim strelom od daleč zapečatil usodo Lensa.