Švedski napadalec hrvaško-bosanskih korenin je blizu Barcelone. Laporta in Moratti se zanj še pregovarjata. Foto: EPA
Švedski napadalec hrvaško-bosanskih korenin je blizu Barcelone. Laporta in Moratti se zanj še pregovarjata. Foto: EPA
David Villa
Valencia bo z novo sezono zagotovo izgubila Davida Silvo in Davida Villo. Za slednjega se zanimajo predvsem pri Realu in Chelseaju. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je pred časom izrazil nestrinjanje z Alexom Fergusonom, zaradi česar so govorice o njegovem prestopu še bolj zaživele. Kje bo v prihodnosti igral Portugalec, še ni znano. Foto: Reuters
Diego Forlan in Diego Godin
Diego Forlan je že drugič v karieri postal najboljši strelec La Lige, zaradi česar se zanj zanimata tako Real kot Barcelona. Kot pravi sam predsednik Atlética, na njihov naslov ni priromala še nobena ponudba. Foto: EPA
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o je izrazil željo, da pri Barceloni igra le še prihodnje leto, ko se mu izteče pogodba. Zaradi tega se je vodstvo katalonskega giganta odločilo, da ga proda že letos, najresnejša kandidata pa sta Inter in Manchester City. Foto: Reuters

Kraljevi klub, ki ga bo v novi sezoni vodil Manuel Pellegrini, kot največjo okrepitev napoveduje Kakaja, ki naj bi po mnenju španskih medijev podpisal v prihodnjih dneh. Na Santiagu Bernabeu že pripravljajo dres s številko 5, ki ga je nosil veliki Zinedine Zidane, zdaj svetovalec predsednika in podpredsednika Jorgeja Valdana. Kaka v Urugvaju že podpisuje Realove drese.

25 milijonov Reala ali 45 Chelseaja?
Na seznamu želja je še nekaj velikih imen evropskega nogometa, vključno z Davidom Silvo (25 milijonov evrov) in Davidom Villo (20 milijonov), ki sta iz Valencie "pobegnila" zaradi finančne krize, ki vlada v klubu z vzhodne obale. Za Villo se zanima tudi Chelsea, ki naj bi ponudil 20 milijonov evrov več od Reala.

Raje prijateljstvo z Manchestrom kot Ronaldo
Pri njem so se, kot kaže, že poslovili od Cristiana Ronalda: "Če bo Ronaldo kdaj zaigral za nas, potem bo to velika čast, a če bi moral izbrati med prijateljstvom z Manchestrom in s Portugalcem, bi izbral prvo. Nikoli nisem rekel, da bo Ronaldo v Madrid prišel junija," je dejal Perez, ki si v špansko prestolnico želi pripeljati tudi Francka Riberyja, Xabija Alonsa, Javierja Mascherana in Diega Forlána.


Vroč tudi "Pichichi"
Za zadnjega (po koncu sezone je dobil nagrado Pichichi za najboljšega strelca La lige) naj bi se zanimala tudi Barcelona, a po besedah predsednika Átletica Diega Cereza na njihov naslov ni priromala nobena ponudba. Aktivneje je na relaciji Barcelona-Milano, saj si je Pep Guardiola kot edino veliko okrepitev v poletnem roku zaželel Zlatana Ibrahimovića. Joan Laporta je za Šveda ponudil 25 milijonov evrov in Samuela Eto'oja, v zameno pa naj bi rdeče-modri dres oblekel še Cabelino Andrade Maxwell. Po pisanju Gazzette dello sport je Inter ponudbo že zavrnil.


Eto'o v Manchester City?
Za drugega najboljšega strelca španske lige se zanimajo tudi na Otoku, po pisanju enega izmed angleških časopisov pa naj bi City že sklenil pogajanja za Kamerunca, za katerega so ponudili 20 milijonov funtov. Pri Cityju naj bi v novi sezoni zaigral tudi Carlos Tevez. Pri evropskem prvaku, ki ga je zapustil Sylvinho, so že opravili s prvo dolžnostjo in na Nou Camp iz 'posoje' poklicali Henriqueja, ki je igral pri Bayerju iz Leverkusna. Zanimajo se tudi za Cesca Fabregasa, ki je za Barcelono igral v mlajših kategorijah.

Owen spet na Anfieldu?
V Liverpoolu, kjer bi utegnil igrati Silva, če se ne bo odločil za Real, se utegne zgoditi, da bo v novi sezoni znova zaigral Michael Owen, ki naj bi bil tudi blizu Evertona. Nogometaša Liverpoola, Reala in Newcsatla si je znova zaželel kapetan rdečih Steven Gerrard, ki je Rafo Beníteza zaprosil, naj ga pripelje na Anfield. Pogodbo naj bi podaljšal tudi Yossi Benyoun.

Če ne bo Kakaja, v lov za Patom
Po pisanju angleških medijev je Arsenal favorit, da podpiše z bosanskim kraljem Bundeslige Edinom Džekom, zanimanje pa naj bi topničarji pokazali tudi za branilca Udineseja Christiana Zapato. Če Chelsea v svoje vrste ne bo pridobil Kakaja, potem bo šel na lov za Patom, na Stamford Bridgeu pa si želijo še Riberyja, Villo, Emmanuela Adebayorja, Rafaela van der Vaarta, Teveza in Kuna Agüera. Modri dres naj bi slekli John Terry, Didier Drogba, Claudio Pizarro, Deco in Ricardo Carvalho.

A. B.