Cesare Prandelli je na novinarski konferenci deloval izjemno sproščeno. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Cesare Prandelli je na novinarski konferenci deloval izjemno sproščeno. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Prandelli pričakuje zelo težko tekmo

"Slovenija je v zadnjih letih močno napredovala, zato je vredna vsega spoštovanja. Slovenci so kompaktna ekipa, organizirana in tehnično dobro podkovana, zato pričakujem težko tekmo. Sloveniji lahko samo čestitam, da ima tako majhna država igralce s takim talentom. Slovenija je z vzgojo mladih nogometašev šla po poti, ki smo jo mi zamudili," je uvodoma dejal 53-letni Prandelli, ki po debaklu Italijanov na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki ustvarja 'novo' reprezentanco.

'Drugorazredna' ekipa lahko le napreduje
V njej z izjemo vratarja Gigija Buffona ni zvezdniških imen, zato jo nekateri imenujejo tudi 'drugorazredna'. "Mene to ne moti. To pomeni, da lahko samo napredujemo. Italija mora ustvariti ekipo, ki lahko v teoriji tudi nima velikih talentov, ampak lahko vseeno navduši navijače. So tekme, na katerih tudi pogum in odločenost spravita na noge navijače. To iščemo. Upam, da bomo proti Sloveniji igrali pogumno in pritiskali na tekmeca. Ekipa bo morala imeti red in biti sposobna hitrih prehodov v napad," svojo vizijo za prihodnost in načrte za petek razkriva Prandelli.

Tekma bo pokazala, ali ima Zahović prav
Prandelli je na vprašanje, kaj meni o izjavi Zlatka Zahovića, da bo Slovenija z lahkoto zmagala, na kratko odgovoril: "Zavedamo se svojih težav, več bomo pa lahko rekli po tekmi." Štirikratni svetovni prvaki bodo nedvomno lovili zmago. "Te kvalifikacije smo začeli brez razmišljanja o lestvici in tega ne bomo spreminjali. Pokazati moramo konstantno dobre igre, a tokratna tekma bo odločilna glede naših ciljev," se velike priložnosti, da s se odlepi od tekmecev v skupini C, zaveda Prandelli.

Italija bo srečanje proti Sloveniji bržkone začela v postavi, ki jo je Prandelli uigraval na treningih in je v sredo začela pripravljalno tekmo v Covercianu, ko so azzurri s 4:0 premagali italijansko reprezentanco do 18 let: Buffon, Maggio, Bonucci, Chiellini, Balzaretti, Motta, Montolivo, Aquilani, Mauri, Pazzini in Cassano. Kot je razvidno v spodnji fotogaleriji, Italijani v Stožicah niso trenirali, ampak so si v oblekah in kravatah zgolj ogledali igrišče.

Prandelli pričakuje zelo težko tekmo