Robert Koren in Matjaž Kek sta zadovoljna s treningi, ki jih je reprezentanca opravila v Kidričevem. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Robert Koren in Matjaž Kek sta zadovoljna s treningi, ki jih je reprezentanca opravila v Kidričevem. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin si ni upal napovedati izida. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Koren in Kek pred tekmo z Italijani

"O postavi se ne bomo pogovarjali, saj veste. Presenečenj pri nas pravzaprav ni. Tako dolgo smo skupaj, da večino zadev o nas vedo vsi. Nekaj moramo seveda pustiti tudi zase. Nekih presenečenj ne more biti, veliko je odvisno od trenutka in dnevne forme. Želja je zelo velika, vem, da bodo fantje dali vse od sebe, morda celo še nekoliko več kot sicer. Kakovostno smo oddelali treninge, zadovoljen sem s pristopom, željo in delovno vnemo, ki je zaščitni znak te generacije," je med drugim dejal Kek.

"Da se išče karta več, je za nas samo spodbuda"
Mariborski selektor je - kako drugače kot pred septembrskim gostovanjem v Beogradu - povsem sproščen. "To je nov velik izziv, nova velika tekma. Začne se z 0:0, nosi s sabo naboj spektakla, a tudi odgovornosti. Smo samozavestni, v tekmo gremo s pozitivno energijo. Zdravstveno stanje? Mislim, da bo Cesar lahko igral. Matavž je individualno treniral, danes bo z ekipo, potem bomo videli. Veselita me konkurenca, zdrav pristop. Zadovoljni smo, da smo spet dvignili Slovenijo. Da se išče karta več, je za nas samo spodbuda."
Na vprašanje, ali ima pri sestavi moštva kakšno dilemo, je odgovoril takole: "Vedno obstajajo variante, informacija s treningov je dobrodošla. Nekateri pravijo, da smo predvidljivi, jaz pravim, da smo le avtomatizirani. Imamo kilometrino. Noge bodo morale biti dinamične, glava pa zbrana in skoncentrirana. Bilo bi nekorektno, da bi ocenjeval tekmeca. Tega nisem nikoli delal. Lahko rečem le, da prihaja velesila. Nespoštljivo bi bilo, da bi izpostavljal kaj drugega."

Koren: Razmišljamo o treh točkah
Spregovoril je tudi kapetan Robert Koren: "Vsem nam je znano, kako Italija igra, taktično dobro, enako velja tudi za nas. Pričakujemo trdo tekmo, pomemben bo vsak duel. Smo pripravljeni na to, naredili bomo vse, da iztržimo dober rezultat. Težko je reči, s čim se bomo zadovoljili. Imamo visoke cilje, razmišljamo o treh točkah, če razmišljaš samo o eni, si že korak za njimi."
Čeferin: V komunikaciji je pozitivna klima
Novi predsednik nogometne zveze Aleksander Čeferin je pojasnil, da se je že sešel z nekaterimi igralci: "Z enim delom sem se že spoznal, z drugimi se bom po novinarski konferenci. Vtis je pozitiven, v komunikaciji pozitivna klima. Kolikor sem spoznal, s prejšnjim predsednikom ni bil spor izključno v denarju, ampak je šlo še za marsikaj drugega. Naredili bomo vse, da bo zveza spoštovala reprezentante in seveda tudi reprezentanti zvezo."

In njegova pričakovanja pred tekmo? "Pred tekmo vlada velika pozitivna evforija oziroma pozitivna energija. Vesel sem, da je stadion popolnoma razprodan in da tudi jaz kot predsednik ne morem več dobiti karte. Deležni bomo pozitivnega nacionalnega naboja in enotnosti, ki jo redko pokažemo. S kakšnim izidom bi bil zadovoljen? Če selektor in kapetan tega nočeta komentirati, ga tudi jaz ne bom napovedoval. Sem pa vesel, da se ekipa tako močnega tekmeca ne boji. To je zame že veliko vredno, da pokažemo, da smo dovolj močni."

Koren najboljši slovenski nogometaš sezone 2009/10
Ob koncu novinarske konference je Koren iz rok Roka Urbančiča, obetavnega mladega nogometaša, ki je premagal težko bolezen, prejel nagrado za najboljšega slovenskega nogometaša v sezoni 2009/10 po izboru 206 nogometašev iz 1. SNL in članske reprezentance.
Italijani v Stožicah le v suknjičih
Po novinarski konferenci so slovenski nogometaši opravili še trening. Italijani so iz Pise na letališče Jožeta Pučnika prileteli 35 minut prej, kot je bilo napovedano, ob 18.11. Njihov trening, ki je bil načrtovan za 20. uro, so odpovedali. Stadion in igrišče so si v suknjičih le ogledali, nato pa kmalu po pol osmih po pogovorih z novinarji že zapustili Stožice in se napotili v hotel Austria Trend.

Koren in Kek pred tekmo z Italijani