Rannochia bo izpustil tekmo s Slovenci. Foto: EPA
Rannochia bo izpustil tekmo s Slovenci. Foto: EPA

Nogometaš Interja ima poškodovano desno koleno, tako da z reprezentanco ne bo odpotoval v Ljubljano. Pred milanskim derbijem italijanskega prvenstva, ki bo 2. aprila, se bo zdravil doma.

Prandelli ne bo vpoklical zamenjave, pričakuje pa se, da bosta na mestih centralnih branilcev tekmo začela Leonardo Bonucci in Giorgio Chiellini.
"Koleno mi povzroča težave, a poskušal bom zaigrati na derbiju proti Milanu. Stanje je sicer boljše, kot je bilo, toda ne takšno, kot sem upal. Zato moram na žalost zapustiti pripravljalni tabor. Težave se pojavljajo že nekaj tednov, po tekmi proti Bayernu pa so se povečale. Upam, da mi ne bo treba na operacijo," je povedal Ranocchia, ki je izpustil nedeljsko tekmo proti Lecceju (1:0).

Prandelli očitno že ima izoblikovano začetno postavo
Na dopoldanskem treningu v Covercianu je Prandelli uigraval začetno enajsterico (4-3-1-2) Buffon, Maggio, Bonucci, Chiellini, Balzaretti, Motta (njegove težave s kolenom so očitno že pozabljene), Montolivo, Aquilani, Mauri, Pazzini in Cassano, ki bo skoraj gotovo v petek pritekla na stadion. To je bila namreč tudi začetna postava na popoldanski tekmi proti italijanski reprezentanci do 18 let.

Azzurri so odigrali dva polčasa po 30 minut in zmagali s 4:0. V vsakem polčasu so zadeli po dvakrat (Montolivo, Cassano (11-m), Gilardino, Giovinco). V drugem polčasu so igrali Viviano, Santon, Gastaldello, Astori, Criscito, Marchisio, Nocerino, Giovinco, Rossi, Matri in Gilardino. Ob koncu je priložnost dobil tudi novinec Parolo.