Ob voditelju Luki Petriču so se zbrali Aljaž Golčer, Marko Cirman, Jože Pepevnik in Marko Polak. Foto: MMC RTV SLO
Ob voditelju Luki Petriču so se zbrali Aljaž Golčer, Marko Cirman, Jože Pepevnik in Marko Polak. Foto: MMC RTV SLO

Pri Olimpiji Milan Mandarić znova razmišlja o menjavi trenerja. Safet Hadžić je potrdil govorice, da se mu maje trenerski stolček. Za časnik Delo je povedal, da ga Mandarić ne vidi kot dovolj izkušenega, da bi ekipo lahko popeljal skozi kvalifikacije Lige prvakov.

Marko Cirman pravi, da gre to proti vsem nogometnim zakonitostim. "Ne vem, kaj počne [Milan Mandarić]. Olimpija je prva na lestvici s petimi točkami prednosti. Veljalo bi izkoristiti spremembe v Mariboru, ampak Mandarić menja trenerja. Očitno vseskozi čuti potrebo po tem, da nekaj spreminja. Kot da ga sam uspeh kluba oziroma uvrstitev v Evropo sploh ne bi zanimala. Tega ne razumem."

Voditelj Luka Petrič je dodal, da so argumenti Olimpije precej nekonsistentni. "Zdaj pravijo, da ne vedo, če bo Olimpija prišla daleč v Evropi, ker niso dovolj pragmatični, ampak Olimpija je bila po drugi strani precej pragmatična pod taktirko Igorja Bišćana. Takrat pa je bil argument, da klub ne proizvaja dovolj mladih igralcev za prodajo."

"To so samo izgovori, ki jim verjetno nihče več ne verjame, niti največji optimisti ne," dodaja Jože Pepevnik, ki poudarja, da so verjetno spet v ospredju slabi nasveti.

V Bundesligi sta Bayern München in Borussia Dortmund do zdah zmagala na obeh tekmah v uvodnih krogih nadaljevanja sezone. Kluba, ki ju na lestvici ločijo štiri točke, se bosta v torek pomerila na zelo pomembni tekmi. "V obeh taborih so se v največji meri po zmagah minuli konec tedna osredotočali nase, o bližajoči se medsebojni tekmi niso želeli govoriti," pravi Aljaž Golčer. Pri Bayernu bodo poskušali odpraviti napake v obrambi, pri Dortmundu pa je trener Lucien Favre opozoril, da za zdaj njegova ekipa težko nadzira tekme od začetka do konca.

V tokratni epizodi izveste več tudi o tožbi Manchester Uniteda proti založnikom računalniške igre Football Manager, v drugem polčasu pa lahko v kvizu preizkusite svoje nogometno znanje.

Za pokušino vam ponujamo tri vprašanja:

1. Slovenija je zapravila vse možnosti za napredovanje iz skupinskega dela svetovnega prvenstva leta 2002 po porazu z Južno Afriko. Na zadnji tekmi s Paragvajem so v igro prišli trije igralci. Mladen Rudonja, Nastja Čeh, ki je bil pozneje izključen, in še napadalec, ki je za Slovenijo v svoji karieri odigral štiri tekme, zadel pa enkrat, leto prej proti Ferskim Otokom. Kdo je to?

2. Katero ekipo je Claudio Ranieri, ki je Leicester popeljal do naslova angleškega prvaka, vodil, preden je prevzel vajeti Leicestra, in koga je vodil po odhodu iz tega kluba?

3. Real Madrid je med letoma 2000 in 2013 petkrat zapored podrl rekord za največji prestop v zgodovini nogometa. Za Luisa Figa, Zinedina Zidana, Cristiana Ronalda, Garetha Balea in še nekoga. Kdo je igralec, ki ga iščemo?

Odgovore in preostala vprašanja najdete v podkastu. Vabljeni k poslušanju!

Žoga je okrogla s02e21: Kdo menja trenerja, ko je prvi?