Roy Keane v objemu soigralcev iz zlate sezone 1998/1999. Foto: EPA
Roy Keane v objemu soigralcev iz zlate sezone 1998/1999. Foto: EPA
Roy Keane
Roy Keane je pustil velik pečat v srcih navijačev Manchester Uniteda. Foto: EPA

34-letni Irec se je s klubom dogovoril o predčasni prekinitvi pogodbe, ki bi se sicer iztekla junija 2006. Keane, ki je sicer že nekaj časa v sporu s trenerjem Alexom Fergusonom, je trenutno poškodovan in se bo lahko pridružil novemu moštvu. Otoški mediji namigujejo, da naj bi bil blizu Celticu.

Keane je v Manchester prišel leta 1993 iz Nottingham Foresta. 3,75 milijonov funtov odškodnine je pomenilo tudi tedanji rekord v britanskem nogometu. V novi sredini se je hitro izkazal za enega najbolj vplivnih igralcev v zgodovini premier lige. Z rdečimi vragi je sedemkrat osvojil angleško prvenstvo. Vrhunec je nedvomno dosegel leta 1999, ko je poleg obeh domačih lovorik (državno prvenstvo in FA-pokal) osvojil še Ligo prvakov.

"Veliko čast sem imel igrati 12 let pri takem klubu kot je Manchester United. Igral sem z nekaterimi najboljšimi igralci nogometa in pred najboljšo publiko na svetu," je bil v izjavi za javnost čustven Irec.

Ronaldo podaljšal za dve leti
Klub nadaljuje s pomlajevanjem moštva, zato so toliko bolj veseli, da so v svojih vrstah obdržali Ronalda. 20-letnik je rdeči vrag postal avgusta 2003, ko je za 12 milijonov funtov prišel iz lizbonskega Sportinga. "Vesel sem, da sem po šestmesečnih pogajanjih končno podpisal," je povedal Ronaldo.

"Podaljšanje pogodbe predstavlja našo politiko vzgajanja mladih igralcev. Cristiano se bo razvil v fantastičnega igralca," si je oddahnil trener sir Alex Ferguson.