Najboljši strelec Bundeslige Robert Lewandowski je rešil Bavarce po neprepričljivi predstavi. Foto: Reuters
Najboljši strelec Bundeslige Robert Lewandowski je rešil Bavarce po neprepričljivi predstavi. Foto: Reuters

19. maja 2018 je Eintracht na finalni tekmi šokiral Bayern s 3:1. Na prazni Allianz Areni je bil pred 18 dnevi popolnoma nemočen na prvenstvenem srečanju (5:2). Tudi tokrat je v prvem polčasu potekal enosmerni promet. Izbranci Hansija Flicka so bili zares neučinkoviti in kazen je prišla sredi drugega polčasa. Odločilni zadetek je dosegel najboljši strelec Bundeslige Robert Lewandowski v 74. minuti, potem ko je stranski sodnik dvignil zastavico, a se je oglasila videosodnica Bibiana Steinhaus in upravičeno priznala zadetek.

Perišić edini strelec v prvem polčasu
V prvem polčasu je imel Bayern ogromno premoč. V 6. minuti je Dominik Kohr z golove črte odbil strel Thomasa Müllerja z glavo. Dve minuti zatem je razigrani Müller ušel po desni strani in podal pred vrata, kjer je bil Lewandowski prehiter, žogo je zgrešil, čeprav bi jo moral le še potisniti v prazno mrežo.

Ivan Perišić je odlično izkoristil priložnost v začetni postavi, saj je tokrat Serge Gnabry manjkal zaradi bolečin v hrbtu. Foto: Reuters
Ivan Perišić je odlično izkoristil priložnost v začetni postavi, saj je tokrat Serge Gnabry manjkal zaradi bolečin v hrbtu. Foto: Reuters

Po četrt ure igre je Martinu Hintereggerju uspelo zaustaviti Lewandowskega, a se je žoga odbila do Müllerja, ki jo je takoj poslal pred vrata. Obramba gostov je pozabila na Ivana Perišića, ki je popolnoma osamljen z glavo zatresel mrežo. Do konca prvega polčasa so se priložnosti vrstile, največjo je zapravil Kingsley Coman v 25. minuti, ko je zgrešil prazna vrata po podaji Perišića z leve strani.

Rezervist da Costa šokiral Bavarce
Adi Hütter je očitno našel prave besede ob odmoru, saj je Eintracht drugi polčas začel precej bolj samozavestno. Na sredini igrišča so Bavarci naredili številne napake. V 66. minuti sta vstopila Danny da Costa in Daiči Kamada. Tri minute zatem sta zrežirala izenačenje. Japonec je v kazenskem prostoru našel da Costo, ki je z natančnim diagonalnim strelom z levico ukanil Manuela Neuerja.

Odločitev je padla v 74. minuti, ko je Leon Goretzka v kazenskem prostoru zaposlil hitrega Alphonsa Daviesa. Kanadčan se je izognil prepovedanemu položaju in podal v sredino, kjer Joshua Kimmich ni prišel do žoge, Lewandowski pa jo je z levico potisnil v mrežo. Stranski sodnik je na začudenje vseh dvignil zastavico, saj je mislil, da je bil Davies v prepovednem položaju. Videosodnica Steinhausova si je ogledala posnetek in takoj je bilo jasno, da bo glavni sodnik Marco Fritz zadetek priznal.

Danny da Costa je bil na zelenici le tri minute, ko je izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Danny da Costa je bil na zelenici le tri minute, ko je izenačil na 1:1. Foto: Reuters

Eintracht je pritisnil v zadnjih minutah, do 95. minute je bilo vroče pred Neuerjem, a izid se ni več spremenil.

Flick: Pozna se naporen ritem tekem po dolgem odmoru
"Drugi polčas ni bil dober. Eintracht nas je pritisnil in nismo našli pravih rešitev. V pokalu se dogajajo take tekme, saj gostje po zaostanku niso imeli več veliko za izgubiti. V prvem polčasu bi morali zadeti trikrat ali štirikrat. Vseeno sem zadovoljen, saj smo izpolnili naš osnovni cilj – finale v Berlinu. Zelo se pozna naporen ritem tekem po dolgem odmoru," je povedal trener Flick.

Leverkusen bo lovil prvo pokalno zmago po letu 1993. Foto: Reuters
Leverkusen bo lovil prvo pokalno zmago po letu 1993. Foto: Reuters

Saarbrücken nemočen proti Leverkusnu
Saarbrücken je v torek zvečer izpadel iz pokala. Pravljično sezono četrtoligaša je končal Bayer iz Leverkusna, ki je bil boljši s 3:0. Izbranci Petra Bosza precej slabših tekmecev niti malce niso podcenjevali, tekme so se lotili skrajno resno.

V prvem polčasu sta zadela Francoz Moussa Diaby in Argentinec Lucas Alario. Natančna sta bila v 11. in 19. minuti. V 58. minuti je bil natančen še Karim Bellarabi.

Olimpijski stadion v Berlinu bo 4. julija žal prazen. Na prvenstvenih tekmah v letošnji sezoni sta obakrat zmagali gostujoči ekipi. Leverkusen je 30. novembra presenetil na Allianz Areni (1:2), prejšnjo soboto pa je bil Bayern boljši s 4:2.

Lewandowski popeljal Bayern v pokalni finale v Berlin

Nemški pokal, polfinale:
Saarbrücken (IV) - BAYER LEVERKUSEN 0:3 (0:2)
Diaby 11., Alario 19., Bellarabi 58.

Saarbrücken: Batz, Schorch (87./Bulić), Zeitz, Uaferro, Jänicke (46./Froese), Barylla, Perdedaj (68./Breitenbach), Zellner, Golley, Mar. Müller (68./Mendler), Jacob (78./Eisele).

Bayer Leverkusen: Hradecky, Weiser, S. Bender (62./Dragović), Tapsoba (46./Tah), Wendell, Aranguiz (70./Palacios), Demirbay, Wirtz (46./Bellarabi), Paulinho, Diaby (62./Volland), Alario.

Sodnik: Guido Winkmann


BAYERN - Eintracht 2:1 (1:0)
Perišić 14., Lewandowski 74.; da Costa 69.

Bayern: Neuer, Pavard, Boateng, Alaba, Davies, Kimmich, Goretzka (86./Javi Martinez), Coman (61./Hernandez), Müller, Perišić (61./Thiago), Lewandowski.

Eintracht: Trapp, Abraham, Hinteregger, Ndicka, Toure (66./da Costa), Ilsanker (77./Torro), Chandler, Kohr (77./Dost), Rode, Gačinović (66./Kamada), Silva.

Sodnik: Marco Fritz


Finale bo 4. julija v Berlinu.