Jan Oblak se je izkazal na obeh tekmah osmine finala lani spomladi proti Liverpoolu. V 210 minutah je prejel le dva zadetka. Foto: EPA
Jan Oblak se je izkazal na obeh tekmah osmine finala lani spomladi proti Liverpoolu. V 210 minutah je prejel le dva zadetka. Foto: EPA

Prvo tekmo so izbranci Diega Simeoneja na stadionu Wanda Metropolitano dobili z 1:0, na povratni tekmi je bil Liverpool boljši z istim izidom. Na vrsti je bil podaljšek. Roberto Firmino je povišal na 2:0, nato pa je Marcos Llorente z dvema zadetkoma popeljal Atletico v četrtfinale.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp nikoli ni bil zagovornik obrambne taktike, ki jo goji Diego Simeone. Po drugi tekmi je bil pošteno razburjen.

"Veliko stvari me je zmotilo na tisti povratni tekmi. Takrat je šlo veliko stvari narobe, začela se je pandemija. Igrali smo proti vrhunski ekipi, ki se je krčevito branila. Diego Simeone je naredil številne prave poteze pri Atleticu. Res je že dolgo na klopi, osvojil je tudi dva naslova španskega prvaka. Zelo ga spoštujem. Vseskozi drži igralce v polni pripravljenosti. Ko gledaš njihove tekme, imaš občutek, da se igralci borijo na življenje na zelenici," je povedal kultni nemški trener, ki je pustil neizbrisen pečat že v Mainzu in Dortmundu.

Jürgen Klopp je moral dvakrat čestitati Diegu Simeoneju. Liverpool je branil naslov, a je ostal brez četrtfinala. Foto: EPA
Jürgen Klopp je moral dvakrat čestitati Diegu Simeoneju. Liverpool je branil naslov, a je ostal brez četrtfinala. Foto: EPA

"Imam rad tak nogomet? Ne. Zagovarjam popolnoma drugačen nogomet. Na koncu šteje uspeh in tega Atletica vsekakor ima."

"Gostovanje v Madridu je vedno neugodno. Na dveh tekmah moramo vsekakor osvojiti kakšno točko, da bo potem položaj boljši pred zadnjima dvema tekmama. Lani nismo dobro igrali na tam stadionu. Zdaj so razmere precej boljše, pandemija še ni izginila, a stanje se je izboljšalo," je še dodal Klopp.

Milan pod pritiskom v Portu
Atletico je imel prost konec tedna, saj je bila tekma v Granadi preložena. Po dveh tekmah ima štiri točke. V najtežjem položaju v skupini B je Milan, ki je izgubil obe tekmi. Italijanski podprvaki bodo pod velikim pritiskom v torek na stadionu Dragao v Portu.

Oblak: Tekme proti Liverpoolu so vedno spektakularne

PSG proti Leipzigu brez Neymarja
V ponovitvi polfinala iz sezone 2019/20 bo PSG gostil RB Leipzig. Gostitelji bodo nastopili brez brazilskega zvezdnika Neymarja, ki ima poškodovano nogo.

Neymar je očitno težje poškodovan, kot so pokazali prvi pregledi. V prihodnjih dneh bo po nadaljnjih preiskavah jasno, za kako težko poškodbo gre. Nogometaš se je z reprezentančnih obveznosti vrnil z bolečinami in v prihodnjih dneh bo namesto na treningu na zelenici obiskoval zdravnike.

Prejšnji teden je Neymar igral za brazilsko reprezentanco in zadel za zmago s 4:1 nad Urugvajem, s Kolumbijo pa so se Brazilci razšli brez gola.

Manjkal je že v petek na tekmi francoske lige med PSG-jem in Angersom, ki so jo Parižani dobili z 2:1. Na tej tekmi je manjkal tudi Lionel Messi, ki pa bo na tekmi z nemškimi podprvaki v postavi.

"Na prvem mestu je vedno zdravje igralcev. Neymar ima manjše težave in upam, da bo odsoten le nekaj dni," je povedal trener PSG-ja Mauricio Pochettino.

Za Leipzig je tekma v Parizu že ključna. Rdeči biki so še brez točke in morajo osvojiti tri točke, če še želijo napredovati v osmino finala.

Šeško na prisilni počitek za tri tedne
Salzburg bo v sredo ob 18.45 v skupini G gostil Wolfsburg. Slovenski reprezentant Benjamin Šeško, ki je v soboto na tekmi avstrijskega prvenstva med Altachom in Salzburgom (1:1) staknil poškodbo stegenske mišice, bo moral počivati približno tri tedne.

Šeško, ki je imel nekaj težav že pred dnevi na zadnjih reprezentančnih tekmah slovenske vrste, je pri Salzburgu v igro vstopil v 62. minuti, deset minut zatem pa že moral iz igre.

18-letnik, ki so mu po vse bolj odmevnih predstavah na Transfermarktu zvišali vrednost na osem milijonov evrov, je v tej sezoni v avstrijskem prvenstvu dosegel tri zadetke, 8. oktobra pa je prvič zadel tudi za Slovenijo.


3. krog, torek, skupina A, ob 18.45:
CLUB BRUGGE – MANCHESTER CITY

Ob 21.00:
PARIS SG – LEIPZIG

Lestvica:                       
PARIS SG        2  1 1 0  3:1  4
CLUB BRUGGE     2  1 1 0  3:2  4
MANCHESTER CITY 2  1 0 1  6:5  3
LEIPZIG         2  0 0 2  4:8  0

Skupina B, ob 21.00:
ATLETICO MADRID – LIVERPOOL

PORTO – MILAN

Lestvica:                       
LIVERPOOL       2  2 0 0  8:3  6
ATLETICO MADRID 2  1 1 0  2:1  4
PORTO           2  0 1 1  1:5  1
MILAN           2  0 0 2  3:5  0

Skupina C, ob 18.45:
BEŠIKTAŠ – SPORTING

Ob 21.00:
AJAX – BORUSSIA DORTMUND

Lestvica:                       
AJAX            2  2 0 0  7:1  6
BORUSSIA (D)    2  2 0 0  3:1  6
BEŠIKTAŠ        2  0 0 2  1:4  0
SPORTING        2  0 0 2  1:6  0

Skupina D, ob 21.00:
INTER – ŠERIF

ŠAHTAR – REAL MADRID

Lestvica:                        
ŠERIF           2  2 0 0  4:1  6 
REAL MADRID     2  1 0 1  2:2  3 
INTER           2  0 1 1  0:1  1 
ŠAHTAR          2  0 1 1  0:2  1