Dan, ki bo za vedno ostal v spominu vseh udeležencev. Foto: www.maribor-sport.com
Dan, ki bo za vedno ostal v spominu vseh udeležencev. Foto: www.maribor-sport.com
Slovenija
Trenutek, ki je slovenske nogometaše popeljal na SP. Foto: www.maribor-sport.com
Slovenija
11 junakov, ki je začela eno najboljših tekem v zgodovini slovenske reprezentance. Foto: www.maribor-sport.com
zastava
Nogomet v Sloveniji spet postaja šport številka 1. Foto: www.maribor-sport.com
Slovenija
Slovenijo krasi izjemen kolektiven duh, ne glede na to ali nogometaši igrajo ali pa kolege spodbujajo s klopi. Foto: www.maribor-sport.com

Pod novico, v kateri smo v živo poročali o tekmi leta, smo našteli več kot 1.000 komentarjev, v katerem ste MMC-jevi uporabniki navijali, na koncu pa praznovali s slovenskimi nogometaši. V naslednjem pregledu prinašamo le izbor nekaterih najzanimivejših.

Saso30
Jeb.. plin, drva so zakon.

Brestan snip
Veste, kaj je bilo najlepše videti? Kako si je tak gigant, kot je Abramovič dovolil in Sloveniji zaploskal za zasluženo zmago.

urban3
Grem v Afriko, pa četudi zapravim ves denar in prodam otroke in ženo! (To izjavo sem povzel po enem legendarnem navijaču izpred 10 let, ki je izrekel ta stavek. No, on je šel na Nizozemsko).

Mihacar
A je kdo danes videl Arshavina? Ups, sej res, Jokič ga je imel skritega v žepu.

bratislavcan
Gratulacije iz Slovašky. Vy ste igrali najbolji nogomet v nasej grupe. Zasluzeny postup do JAR!
Tekmo so s kometarji spremljali tudi slovaški nogometni navijači ...

ReDBik
NOROOOOOOOOOOOO na Škotskem že praznujemo! Lep pozdrav iz Glasgowa, tudi tukaj je noroooooooooo zaradi zmage!!! Whisky bo tekel v potokih! :)
... pa tudi slovenski na Škotskem

JazJernej
Nocoj bi Prešeren napisal Sonetje sreče!!! Gancarzyk, hvala za nocojšnje zgodovinske trenutke!!! Ta uspeh je samo naš!!!

roxdegabba
Ta reprezentanca je res dobra. Mislim, da je imel Katanec prav, ko je rekel, da je ta reprezentanca boljša od njegove. Tisto svetovno se nam je usralo, kar spomnimo se gol Rudonje, gol Osterca itd. Tole uvrstitev so si pa naši fantje priigrali s svojo kakovostjo, to so dejansko tako dobri igralci, da si zaslužijo na svetovno.

bbq
Hiddink, trener pa tak, niti KEKU ni mogu čestitat, ker ga je porazil, niti na tiskovno konferenco ni mogel priti, totalna katastrofa, samo še kdo naj mi javka o temu Hidinku, kao kak car da je, totalen kmet in popolnoma neprofesionalen je!!

ToxXxiC
Smo edini iz drugega bobna, ki smo v dodatnih kvalifikacijah napredovali. Pa bili smo "najboljša" izbira po mnenju Arshavina :D Tako se bori za domovino ... in tako lahko "insekt" premaga ruskega medveda in mu prepreči pot v JAR. Sem pa gledal podaljsek FRA-IRL in lahko rečem, da smo meli srečo, da je sodnik na naši tekmi sodil dokaj solidno ... Francozi so v podaljšku dali gol tako, da si je Henry z roko na golavt črti ustavo žogo in nato podal v sredino Galassu na glavo ... Roka se je videla iz lune ...

listek
Hiddink prpa 300 na uro :))) Prišel, vidu, zgubu!

sotcik
1000 evrov za letalsko karto, 500 evrov za vstopnico, 200 evrov za hrano, 300 za hotel ... Za vse to je tu mastercard, da nas bodo pa hrvati gledali na SP-ju s kavča ... NEPRECENLJIVO

Xtali
Danes bi bilo potrebnih 4,86 "Ivanov" za enega "Janeza". Vsaka čast!
Bralec se je spomnil na MMC-jevo novico o tržni vrednosti ruskih in slovenskih nogometašev.

darej
Ljudski vrt je pekel, kjer lahko res vsi pogorijo, mene kot navijača, tam vselej bolijo ušesa, ima neko svojo specifiko in je res ne samo 12. ampak še kak igralec zravn za naše ... :)

QIQI
Škoda da imajo prepoved transferjev, sicer bi bilo naslednje leto pol Chelsea-ja slovenskega.

SP2006
Oprosti G. DR. MATJAŽ KEK, da nisem verjel, da si takšen mojster!

Mica
Priporočilo dragim pripadnicam ženskega spola ... Če želite, da vam vaš moški izpolni kakšno od želja, s katerimi jim že dolgo brenčite okoli glave - izkoristite današnji dan ... Še zmeraj so vsi nežni, mehki, prijazni, navdušeni, evforični ... Iz roke vam bodo jedli ... :-) Ko bi taki ostali vsaj še kakšen mesec ...

konobare
whiskey in the JAR
Igra besed na tradicionalno irsko pesem Whiskey in the Jar, ki je morda najbolj poznana v izvedbi skupin Thin Lizzy in Metallica.