Foto:
Foto:

O odhodu se je šušljalo že dalj časa, prestop pa so danes potrdili na uradni spletni strani madridskega kluba. 28-letni napadalec je že odpotoval v Anglijo, kjer ga v četrtek čaka zdravniški pregled.

"To je bila ena najpomembnejših odločitev v mojem življenju. Komaj čakam, da zaigram za nov klub. V Realu sem bil osem let. Dali so mi vse. Zapuščam jih z mnogimi osvojenimi trofejami in to je zame najpomembnejše. Zato se jim lahko samo zahvalim," je ob odhodu dejal Morientes.

Morientes se je po izvrstni sezoni v Monacu vrnil v kraljevski klub, kjer pa v konkurenci Ronalda, Raula, Michaela Owna in Joseja Marie Gutija ni dobil prave priložnosti. Na drugi strani Liverpool nujno potrebuje napadalca, saj je zaradi zloma noge do konca sezone izgubljen Francoz Djibril Cisse.

Pod vodstvom trenerja Rafaela Beniteza na Anfield Roadu igrajo že štirje Španci - Antonio Nunez, Luis Garcia, Josemi in Xabi Alonso. Morientes je v prejšnji sezoni Lige prvakov za Monaco zabil devet golov. Morientes bi lahko za nove delodajalce krstni nastop odigral že v soboto na prvenstveni tekmi z Manchester Unitedom.

Liverpool bo tako v tednu dni dobil že drugo okrepitev. Iz Valencie, prejšnjega kluba Beniteza, je prišel argentinski branilec Mauricio Pellegrino.

Medtem Real išče okrepitev na sredini igrišča. Po poročanju španskih medijev je praktično že vse dogovorjeno o prestopu danskega reprezentanta Tomasa Gravesena, ki je v zadnjih letih branil barve angleškega Evertona. Celoten prestop naj bi bil vreden med tremi in štirimi milijoni evrov.