Jose Mourinho bo še pet let sedel na vročem stolčku Chelseaja. Foto: epa
Jose Mourinho bo še pet let sedel na vročem stolčku Chelseaja. Foto: epa

Portugalec je v Chelsea prišel junija lani in takrat podpisal triletno pogodbo. Nov dogovor mu izboljšuje pogoje za preostali dve leti prejšnje pogodbe. Finančne
podrobnosti niso znane.

"Moje srce je pri Chelseaju in pri tej izjemni skupini nogometašev. Letos so naredili zelo veliko. Podpiram politiko kluba, ki hoče nove lovorike, saj to pomeni, da bom tukaj zelo srečen in da bom z veseljem delal," je dejal Mourinho, ki je še bolj motiviran po torkovem izpadu iz Lige prvakov. Chelsea je izgubil povratno tekmo v Liverpoolu (0:1).

Zadovoljen je tudi izvršni direktor kluba Peter Kenyon: "Tako klub kot Jose imata podobne dolgoročne poglede glede prihodnosti. To je bilo jasno takoj, ko smo se srečali. Takrat smo govorili o desetletnem načrtu in Jose je bil takoj za to. Izjemni uspehi kluba v tej sezoni pa so dobra podlaga za naprej."

Chelsea je pod Mourinhovim vodstvom letos že osvojil naslov angleškega prvaka, prvega po letu 1955. V svojih vitrinah imajo modri tudi ligaški pokal, v Cardiffu so ugnali Liverpool s 3:2.