Veselje Mure, ki naslednji teden v Fazaneriji pričakuje sloviti PSV. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje Mure, ki naslednji teden v Fazaneriji pričakuje sloviti PSV. Foto: www.alesfevzer.com

V 3. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo bo imela Slovenija dva predstavnika, aktualnega državnega in pokalnega prvaka. Potem ko se bodo Celjani po izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov pomerili z armenskim Araratom, pa Muro čaka prava poslastica z nizozemskim velikanom, PSV-jem iz Eindhovna.

Sorodna novica Mura z novo ničlo v obrambi porazila Dance, naslednji tekmec sloviti PSV

Sobočani so v četrtek v Fazaneriji gostili Aarhus in znova odlično opravili delo v obrambi, saj so tudi tokrat ohranili mrežo nedotaknjeno. Na treh prvoligaških tekmah še niso dobili gola, prav tako se njihova mreža še ni zatresla na evropskih tekmah. Potem ko so s 4:0 odpravili estonski Nömme Kalju, pa so bili še s 3:0 boljši od trenutno tretje ekipe danskega prvenstva.

"Zelo dobro smo se pripravili na nasprotnika, a v pripravi nismo pretiravali. Eno je priprava, drugo pa je sprejemanje navodil, to pomeni, kar smo želeli in izpolnili smo jih zelo dobro," je bil nad predstavo svojih varovancev navdušen Ante Šimundža. Mura je odigrala taktično zelo dobro tekmo. Pokalni prvaki so se odlično kosali z Aarhusom, tudi ko so bili pod pritiskom Dancev, pa so uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno.

Evropska liga: Olimpija izpadla, Mura naprej

"Na začetku je bila tekma enakovredna in oboji smo imeli neke manjše priložnosti. Nam je to uspelo izkoristiti in zadeli smo v pravem trenutku. Vodstvo smo zadržali do konca prvega polčasa, v drugi del pa vstopili še bolj motivirani. Znova smo zadeli v pravem času, kljub temu da je imel nasprotnik kar nekaj priložnosti. Dobro smo se branili in na koncu s tretjim zadetkom potrdili zmago," je potek dvoboja za TV Slovenija opisal Jan Gorenc, ki je načel dansko mrežo. Zadela sta še Kevin Žižek v 72. minuti in Amadej Maroša v sodnikovem dodatku.

Olimpija se je namučila že v uvodnem krogu kvalifikacij proti islandskemu Vikingurju, ki ga je strla šele po podaljšku. Igrala ga je tudi proti Zrinjskem, ki pa je končal evropsko pot zmajev. Ljubljančani, ki so v sezono vstopili z močno spremenjeno zasedbo, ki za zdaj ni pustila pozitivnega vtisa, so dvakrat povedli, ko sta zadela Đorđe Ivanović in takoj po vrnitvi v zeleno-beli dres Andres Vombergar, toda gostje so se v Stožicah dvakrat vrnili in v podaljšku odločili dvoboj.

Sorodna novica Neučinkovita Olimpija po velikih napakah izpadla po podaljšku

"Tekma je bila enakovredna. Zadetke smo dobili po naših neumnostih. Naivno. Vidi se, da je pri mladih igralcih prisotna neka travma in mislim, da je to nagnilo tehtnico na tej tekmi," je povedal branilec Olimpije Miral Samardžić, trener Dino Skender, ki se na ljubljanski klopi ni proslavil ne v zaključku minule sezone ne na začetku nove, pa je dodal: "Konec koncev ima Zrinjski več izkušenj kot mi, ki imamo veliko mladih fantov. V nogometu mora vsak plačati davek odraščanja. Mi ga nismo prvič. Ne gre za jokanje, a tako pač je. Ne vem, ali je to smola, ali kaj, toda v evropskih tekmovanjih takšne stvari ne ostanejo nekaznovane."