Andrej Stopar je dan pred težko pričakovano nogometno tekmo pričaral vzdušje v Moskvi. Foto: RTV SLO
Andrej Stopar je dan pred težko pričakovano nogometno tekmo pričaral vzdušje v Moskvi. Foto: RTV SLO
Zadnji trening slovenskih nogometašev

Tako je v MMC-jevi spletni klepetalnici točno 24 ur pred začetkom dvobojem Rusija - Slovenija povedal dopisnik RTV Slovenija iz Moskve Andrej Stopar. Ruska javnost je prepričana o uspehu. Pravijo, da če ne premagajo Slovenije, potem na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki nimajo česa iskati. Povprečen Rus o naši reprezentanci ne ve ničesar.

Ruse je zabolel Zahovičev intervju za Sport Ekspres, v katerem naj bi Zlatko Zahovič dejal, da Rusi nimajo možnosti in naj raje še naprej igrajo hokej. Zahovič je za MMC povedal, da so ga očitno nalašč napačno interpretirali.

Na športnih prireditvah alkohol ni dovoljen, v lokalih in doma pa po mnenju Stoparja, ki že nekaj let živi v ruski prestolnici, ruski ljubitelji športa pijejo predvsem pivo, ki ga mnogi dopolnjujejo z vodko. "Kot pravi pregovor - pivo brez vodke je, kot bi metal denar v veter!"


Oglasil se je tudi slovenski navijač, ki je na poti v Moskvo in ga je med drugim zanimalo, kako je s prijateljicami noči. Seveda se nismo mogli izogniti tudi vroči temi - podpisu sporazuma o Južnem toku, ki ga bosta v soboto podpisala premierja Borut Pahor in Vladimir Putin.

Zadnji trening slovenskih nogometašev