Vid Belec je izkoristil odsotnost Jana Oblaka in v izbrani vrsti branil prvič po gostovanju v Argentini pred dvema letoma:
Vid Belec je izkoristil odsotnost Jana Oblaka in v izbrani vrsti branil prvič po gostovanju v Argentini pred dvema letoma: "Lep občutek je odigrati tekmi za reprezentanco, poplačalo se je dobro delo v tej sezoni. Zadovoljen sem s svojima predstavama. Teh 14 dni je bilo po težki sezoni malo napornih, a je vse skupaj pozitivno." O klubski prihodnosti pa: "Mislim in upam, da bom zapustil Carpi. Govorice o Milanu? Rad bi branil, ne diši mi, da bi bil drugi vratar." Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski nogometaši klonili pred Turki
Analiza 2. polčasa tekme Slovenija - Turčija
Analiza 1. polčasa tekme Slovenija - Turčija

Čez tri mesece jih za uvod v kvalifikacije za svetovno prvenstvo čaka kar pravšnji in ne najtežji preizkus, saj bodo gostovali v Litvi, oktobra pa bosta sledili ključni tekmi v prvem delu boja za SP v Rusiji 2018, saj v Slovenijo v štirih dneh prihajata Slovaška in Anglija.

"Pokazali smo precej dobrih stvari, nekatere pa je treba jasno še popraviti. Vsi fantje so potrdili, da lahko igrajo na tej ravni. Selektor bo imel zelo težko delo, koga uvrstiti v ekipo," je razmišljal kapetan na zadnjih dveh tekmah Bojan Jokić. Srečko Katanec je na štirih prijateljskih srečanjih marca, maja in junija priložnost za igro ponudil kar 29 nogometašem - 19 pred dvema mesecema, dodatnim 10 pa pred začetkom poletja.
"Bolj kot za naju je bilo to posebno za mamo"
V obrambi je bilo precej novosti, ob Aljažu Struni je kot osrednji branilec v Malmöju igral Luka Krajnc, v Stožicah pa Miha Mevlja. "Oba sta zelo dobro opravila svojo nalogo in korektno odigrala, nimam jima česa očitati. Mislim, da bosta v prihodnosti vedno zraven," meni Jokić.

Mlajši od bratov Struna je bil na obeh tekmah na igrišču od prve do zadnje minute in vložil je zelo resno kandidaturo za prvo postavo tudi v Vilni. "Mislim, da smo v obrambi odigrali dobro, razen poceni prejetega zadetka, ko nismo pravilno stekli proti žogi. Iz napak se moramo nekaj naučiti in jih ne ponavljati. Sicer pa sem se dobro ujel tako s Krajncem kot Mevljo." O igranju z bratom Andražem pravi: "Zelo lepo je, da sva po šestih letih znova igrala skupaj, bolj kot za naju pa je bilo to posebno za mojo mamo (smeh). Upam, da je bila vesela."

Bezjak: Mislim, da bo to prava ekipa
Slabšo tekmo je proti Turkom odigral Roman Bezjak, ki je bil na Švedskem med najvidnejšimi posamezniki, saj je imel v prvem polčasu dve lepi priložnosti. V nedeljo mu ni šlo. "Nisem zadovoljen s svojo igro. Bilo je zelo slabo, upam, da bo naslednjič boljše," je Korošec zmajeval z glavo. Nauke za prihodnost reprezentance pa je opisal takole: "Nismo igrali proti slabi ekipi, Turčija je 18. na lestvici Fife. Pri zadetku smo spustili igralca v prazen prostor. Ko igraš cono, moraš biti uigran, da se ti to ne zgodi. Na tem bomo morali še delati, tako kot tudi na taktiki, kako v obrambi bolje zapirati prostor. V zadnjih dveh tednih smo sicer taktiki posvetili že veliko časa."

Preizkus, kako se skupaj znajdejo Bezjak, Josip Iličić in Robert Berić, se je predvsem v Malmöju izkazal kot dober obet za prihodnost. "Pokazali smo, da smo kombinatorni, je pa še veliko rezerve, da se še bolje spoznamo, začutimo drug drugega in uigramo. Mislim, da bo to prava ekipa," je optimist napadalec Rijeke.

Kampl že v Španiji
Kevin Kampl
je svoje misli o zadnjih 180 minutah reprezentančne igre strnil v naslednje stavke: "Ta akcija je bila bolj kot rezultatsko pomembna za priprave, vzdušje je bilo vseskozi odlično. Igrali smo mirno, nismo poskušali nabijati dolgih žog, mislim, da smo tu naredili velik korak naprej. Proti Turkom v prvih 10, 15 minutah nismo bili tako živi kot na Švedskem in premalo odločni v dvobojih. V zadnjih 20 metrih moramo biti bolj učinkoviti, natančni pri zadnjih podajah in več streljati proti vratom."

Vezist Bayerja se je že v ponedeljek zgodaj zjutraj odpravil na dopust v Španijo. "Tam me že čakajo družina in starši. En teden bom z njimi bolj v miru, potem pa bom šel še en teden s prijatelji na Ibizo, kjer bo malo 'gorelo'," se je pošalil Kampl. Na evropskem prvenstvu bo stiskal pesti za drugo domovino Nemčijo in vse soigralce iz Leverkusna, tudi Turka Hakana Calhanogluja, ki je eden njegovih najboljših prijateljev. Meni pa, da je favorit za naslov Francija.

Struna več gleda košarko kot nogomet
"Člani njihove reprezentance v zadnjega pol leta res dobro igrajo," se strinja Bezjak, ki bo za "trikolore" tudi navijal. Prav tako Aljaž Struna, saj mu je zelo všeč Paul Pogba: "Priznam, da več gledam košarko kot nogomet. Na počitnicah se ne bom preveč obremenjeval s tem, seveda pa bom spremljal, če bom naletel na kakšno tekmo v restavraciji ali baru. Zame je favorit Španija."

Jokić ima nekoliko drugačna pričakovanja: "Navijal bom za Hrvate, naslov pa bi najbolj privoščil Belgiji, ki ima izjemno reprezentanco."

Slovenski nogometaši klonili pred Turki
Analiza 2. polčasa tekme Slovenija - Turčija
Analiza 1. polčasa tekme Slovenija - Turčija