V Stožicah drevi pričakujejo več kot 15.000 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO
V Stožicah drevi pričakujejo več kot 15.000 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO

V okolici športnega kompleksa Stožice bo namreč veljal poseben prometni režim. Od 18.00 naprej bo na Vojkovi ulici od križišča z Baragovo do južne servisne ceste (ob severni obvoznici) veljal enosmerni prometni režim v smeri severne obvoznice.

Obratna smer po koncu tekme
Po končani tekmi bo na delu Vojkove od južne servisne ceste do križišča z Baragovo ulico urejen enosmerni promet proti centru.

Povečan avtobusni promet
Ob povečanem prometu bodo pogostjši tudi mestni avtobusi. Tako bodo pred prireditvijo vozili številki 13 in 20, po prireditvi pa številka 20, medtem ko bodo dodatni avtobusi na Vojkovi cesti čakali na konec tekme. 20 minut po končani prireditvi bodo avtobusi odpeljali na naslednjih progah:

Linija 1: Vojkova–Bavarski dvor–Vižmarje–Brod
Linija 3: Vojkova–Bavarski dvor–Rudnik
Linija 5: Vojkova–Bavarski dvor–Podutik
Linija 7: Vojkova–Kranjčeva–Pokopališka–Šmartinska–Nove Jarše
Linija 6: Vojkova–Bavarski dvor–Dolgi most
Linija 6: Vojkova–Baragova–Dunajska–Črnuče
Linija 11: Vojkova–Bavarski dvor–Zalog
Linija 13: Vojkova–Kolizej–Sostro.

V garažni hiši le z dovolilnicami
Parkiranje v garažni hiši ŠRC bo mogoče le za obiskovalce z dovolilnice, medtem ko bo parkiranje za druge obiskovalce omogočeno na urejenih parkirnih prostorih v okolici (Ekonomska fakulteta, POP TV, Žale 1, 2, 3 in 4, Nove Žale, Gospodarsko razstavišče, Emonika).

Pravočasen prihod na stadion
Pred tekmo Slovenija - Italija bo prvič v uporabi tudi elektronski sistem za kontrolo dostopa. Obiskovalci bodo vstopali skozi vrtljive križe, ki bodo odčitali črtno kodo na vstopnici in tako preprečili vstop s ponarejenimi vstopnicami.

Sistem, ki bo v uporabi, sicer uradno predvideva 1.200 vstopov na uro na enem vrtljivem križu, primeri iz prakse pa govorijo o 750 vstopih. Zaradi tega NZS gledalce poziva , da se na stadion odpravijo pravočasno, saj se sicer utegne zgoditi, da bodo zaradi gneče pri vhodu zamudili začetni pisk sodnika.