Giorgio Chiellini bo v osrčju obrambne vrste združil moči s klubskim soigralcem Leonardom Bonuccijem. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Giorgio Chiellini bo v osrčju obrambne vrste združil moči s klubskim soigralcem Leonardom Bonuccijem. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Italijanski novinarji v Stožicah
Italijanski novinarji so takole spremljali, kako si nogometaši ogledujejo stadion v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Christian Maggio
Christian Maggio bo igral na desni strani branilske vrste. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Antonio Cassano
Antonio Cassano se pri novinarjih ni ustavil ... Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Gianluigi Buffon
... prav tako ne Gianluigi Buffon. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Številni novinarji iz Italije, ki so prišli v Ljubljano, so bili začudeni, da niso dobili tudi izjav od slovenskih nogometašev, ki so ravno v tistem času prav tako zapuščali stadion, a takšna je pač praksa v slovenski reprezentanci. Zadovoljiti so se morali z napovedmi svojih "azzurrov".

Prenos tekme Slovenija - Italija si boste lahko od 20.00 naprej ogledali na TV Slovenija 2 in MMC TV.

"Slovencev ne gre podcenjevati"
"Poznamo Slovence, veliko jih je že v Serie A. Boš zadel proti Handanoviću?," je eden izmed italijanskih novinarjev vprašal stebra obrambe Giorgia Chiellinija, a se je ta le nasmehnil in nadaljeval: "Že več let je veliko tujcev v našem prvenstvu. Letos so Slovenci eksplodirali v Palermu, kar nas je gotovo malo presenetilo. So odlični nogometaši. Skoraj vsi igrajo v tujini, le redki doma. Imajo veliko mednarodnih izkušenj in nikakor jih ne gre podcenjevati."
26-letni osrednji branilec je kljub pohvalam Slovencem odločen: "Poskušali bomo odigrati svojo tekmo, maksimalno smo se pripravili. Sem smo prišli zmagat, to je gotovo. Tekma proti Nemčiji (1:1) nam je vlila veliko samozavesti, to je zelo pomemben korak za nadaljevanje naše poti. Zmaga v Sloveniji bi bil nov dokaz, da postajamo velika ekipa, ljudje bi znova začeli bolj verjeti v nas. V Nemčiji smo že dali prvi odgovor, seveda pa je treba držati neko kontinuiteto."

Dober spomin
Na MMC-jevo vprašanje, kdo izmed Slovencev v Serie A ga je letos najbolj navdušil, je Chiellini hitro "ustrelil", da Josip Iličić. "Gotovo počne neverjetne stvari, predvsem, ker ga do letos nismo poznali. A Slovenija ima še veliko drugih odličnih nogometašev. Kako bo, bomo videli jutri na igrišču." Eden izmed zaščitnih znakov Juventusa je oktobra 2004 igral za mlado italijansko reprezentanco ob zmagi nad Slovenijo v Novi Gorici. "Zmagali smo s 3:0 in celo zadel sem z glavo. Upam, da je to dober znak. Torej, ne bi imel nič proti, če se to ponovi," se je v smehu dobro spomnil predstave izpred več kot šestih let. Tedaj sta poleg njega od zdajšnjih reprezentantov modri dres nosila še Alberto Aquilani in Giampaolo Pazzini. Za Slovenijo so igrali Marko Šuler, Mišo Brečko, Dare Vršič, Zlatan Ljubijankić in Valter Birsa.

Pazzini že dve leti čaka zadetek v reprezentanci
Pazzini je ta trenutek brez dvoma najbolj vroč italijanski napadalec. V nedeljo je z edinim golom zagotovil zmago Interju nad Leccejem. "Res igram dobro, v klubu preživljam lepe čase. Upam, da bom še naprej dobro igral tudi v reprezentanci. Tekma bo težka, igrali bomo na vročem terenu, a smo dobro pripravljeni. Bomo videli jutri. Cassano? Z Antoniem sem preživel dve lepi leti v Sampdorii. Upam, da bova lahko tudi tu igrala dobro skupaj. Sem zelo samozavesten, zadovoljen in miren," je dejal še en odličen nogometaš letnika 1984. S Cassanom bosta bržkone začela tekmo v napadu, že prihodnji konec tedna pa si bosta stala nasproti na milanskem derbiju, saj je Pazzini član Interja, "Fantantonio" pa Milana.

"Proti Sloveniji bo pomembna tekma, o derbiju bomo razmišljali od srede naprej," je ob vprašanju o bitki za naslov italijanskega prvaka novinarje hitro umiril Pazzini. Bolj se je razgovoril, ko so ga vprašali, kdaj bo znova zadel v reprezentanci. Do zdaj se je namreč med strelce vpisal le ob debiju pred natanko dvema letoma proti Črni gori. Od tedaj je zbral 15 nastopov. "Res je, da že dolgo čakam na gol v reprezentanci, vendar se tu igra vsakih nekaj mesecev. Ne bom rekel, da mi v reprezentanci manjka zadetek, a vsekakor upam, da ga bom na naše zadovoljstvo dosegel, še posebej, če bo to prineslo tri točke," je še povedal Pazzini in tudi on na naše vprašanje, kdo od Slovencev v Serie A mu je najbolj padel v oči, odgovoril: "Iličić."

Maggio: Odločilen bo pravi pristop
Christian Maggio
je razmišljal enako. "Mislim, da je Iličić v tem trenutku najpomembnejši. Je dober igralec in mu gre v italijanskem prvenstvu zelo dobro." Nogometaš Napolija, ki bo proti Sloveniji igral na položaju desnega bočnega branilca, je še dodal: "Gotovo je Slovenija dobra ekipa, morali bomo biti pozorni ves čas do konca tekme. Če bomo igrali svojo igro, lahko pridemo do dobrega rezultata. V takšne tekme je treba iti s pravim pristopom."