Bojan Jokić bo v petek 45-ič zaigral za slovensko reprezentanco:
Bojan Jokić bo v petek 45-ič zaigral za slovensko reprezentanco: "Moramo igrati svojo igro. Ne bi si upal napovedati izida, že z zmago z 1:0 bi bil zelo vesel. Tri točke smo za njimi, če hočemo kaj narediti, jih moramo ujeti." Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Bojan Jokić
Na tekmi proti Parmi je bil Jokić zelo blizu svojemu prvemu zadetku v italijanskem prvenstvu. Foto: EPA

24-letni Kranjčan je v zadnjem letu, odkar igra v Chievu, dobro spoznal naše zahodne sosede. "Mislim, da so močni na vseh položajih. Kako bodo odigrali, je odvisno tudi od dnevne forme. Vsi pravijo, da niso tako močni, kot so bili prej, a še vedno so velesila in ničesar ne smemo prepustiti naključju," razmišlja nepogrešljivi levi bočni branilec Kekove zasedbe. Slovenski dres je oblekel že 44-krat.

"Dobiti moramo še pet točk"
V klubu je letos kar nekajkrat igral v vezni vrsti v sistemu 3-5-2, tega položaja je navajen še iz časov igranja pri Hitu Gorici. Skupaj je zbral 11 nastopov, na zadnjih treh tekmah je odigral vseh 90 minut. Chievo osem krogov pred koncem prvenstva s 35 točkami zaseda 13. mesto, v zadnjem krogu je dosegel zelo pomembno zmago z 2:1 pri zadnjeuvrščenem Bariju.

"S to zmago znova lažje dihamo, dobiti moramo še pet točk in mislim, da ne bo težav. Ob koncu sezone so ekipe drugačne kot v prvem delu, vsi gredo na polno, saj morajo zmagovati. Saj ste videli Ceseno. Nas je premagala v zadnji minuti, potem Sampdorio v gosteh, z Juventusom igrala neodločeno in se je takoj dvignila. Večina klubov igra v nekih serijah. Štirim slabim tekmam sledijo štiri dobre, nato spet nekoliko slabše in tako naprej. Tako je tudi z nami, to pomanjkanje kontinuitete je kar manjša težava," je na Ptuju za MMC povedal Jokić.

Reprezentanca je sredin trening v Kidričevem opravila za zaprtimi vrati. Danes se bo preselila na Brdo pri Kranju in ob 17.45 opravila uradni trening v Stožicah. Ob 17.00 bo tudi novinarska konferenca. Italijani bodo v Ljubljani trenirali ob 20.00.

"Ne vračajte se, če ne zmagate"
Pred zadnjo zmago je bil Chievo šest tekem brez popolnega izkupička, doživel je štiri poraze. "Težko je bilo, naša težava je bila, da nismo zadeli. Če v Italiji zadeneš v prvem polčasu, vsaj pri nas je tako, potem po navadi zmagaš," pravi Gorenjec. Verončani pred tekmo v Bariju na treh tekmah niso dosegli zadetka. Proti Parmi (0:0) je bil z dvema nevarnima streloma najbolj blizu golu ravno Jokić, a mu je prvenec v Serie A preprečil vratar Antonio Mirante.

Iz Chieva ne prihaja nihče od italijanskih reprezentantov, zato bodo v klubu še posebej pozorno spremljali svoja nogometaša, ki bosta igrala za Slovenijo. "Soigralci navijajo za nas, zaželeli so nam srečo in zmago. Tako da so bolj na naši strani, tudi trener in vodstvo kluba. Dejali so: 'Ne vračajte se, če ne zmagate.' Ne navijajo toliko za svojo reprezentanco, kot sem jaz mislil."

Proti Udineseju najtežja tekma v Serie A
Jokić je bil tudi priča poškodbi nosu Boštjana Cesarja na tekmi proti Fiorentini. "Behrami je zamahnil, a kakor sem jaz videl, nisem verjel, da bi mu lahko zlomil nos. Ko sem pogledal posnetek, sem videl, da ga je dobro zadel. Gradil se je, obrnil in ga zadel s pestjo ob strani. Ampak ni bilo nikjer žoge!"

Z zanimanjem spremlja tudi odlične predstave Samirja Handanovića v Vidmu. Poudarja, da je Udinese zelo dobra ekipa. "Ko smo igrali proti njim, je bila to zame osebno najtežja tekma v Serie A. V napadu so zelo močni, znajo te izigrati, tečejo in so zelo dobro kondicijsko pripravljeni. Milan in Inter sta izkušeni ekipi in ne bosta v boju za naslov ničesar prepustila naključju, za uvrstitev v Ligo prvakov pa vsekakor imajo možnosti," je o dometu furlanskega kluba povedal za konec.