Zelo pomembna dohodka klubov v Bundesligi sta izkupička od prodaje vstopnic in televizijskih pravic. Foto: Reuters
Zelo pomembna dohodka klubov v Bundesligi sta izkupička od prodaje vstopnic in televizijskih pravic. Foto: Reuters

Kicker navaja, da so te številke oznanili na sestanku Nemške nogometne lige (DFL). En prvoligaš in sedem drugoligašev bi bili plačilno nesposobni konec maja, preostali klubi pa junija.

Izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je prepričan, da bodo sezono vendarle lahko izpeljali do konca. "S tem se strinja vseh 36 klubov, čeprav bi morali sezono podaljšati čez 30. junij. Uefa je po mojem mnenju upravičeno kritizirala belgijsko ligo, ki se je odločila, da bo predčasno razglasila konec sezone. Uefa je naredila prav, da je dala prednost državnim prvenstvom pred Ligo prvakov in evropskim prvenstvom," je med drugim dejal v pogovoru za španski športni časopis AS.

Bayern, vodilno moštvo Bundeslige, bo v ponedeljek začel prilagojene skupne treninge svojih nogometašev. Na prvih treningih bodo igralci v manjših skupinah po pet nogometašev opravljali kondicijske vaje in ves čas upoštevali pravila za zajezitev novega koronavirusa. Nekateri drugi klubi v Nemčiji so že ta teden začeli takšne treninge. Tekem ne bo najmanj do 30. aprila.

Eintracht trenira na varnostni razdalji