Florentino Perez trdi, da bo kmalu ustanovljeno podobno tekmovanje. Foto: Reuters
Florentino Perez trdi, da bo kmalu ustanovljeno podobno tekmovanje. Foto: Reuters

Perez, ki bi moral biti predsednik novoustanovljene Superlige, je dejal, da si bodo klubi še naprej prizadevali za vzpostavitev tekmovanja, čeprav bo to terjalo spremembo formata. Projekt je za zdaj le ustavljen, je za španski radio El Laguero povedal Perez in dodal, da bo kmalu ustanovljeno "zelo podobno" tekmovanje.

"Prizadevali si bomo za to. Iščemo možnosti, kako priti do tega. Res bi bila škoda, če bi se ustavili," je povedal Perez.

Katarski mogotec nasledil Agnellija

Šef francoskega PSG-ja Nasser Al-Khelaifi je novi predsednik Evropskega združenja klubov (ECA). Omenjeno združenje je novico o tem posredovalo v sredo zvečer, katarski mogotec pa je na tem položaju zamenjal prvega moža Juventusa Andreo Agnellija, ki je bil eden od pobudnikov zdaj že propadle superlige.

Po nedeljski objavi so Superligo zapustili vsi klubi z izjemo Reala in Barcelone. Perez trdi, da niso odšli. "Še vedno smo skupaj, razmišljamo o načinih, kako udejanjiti stvari," se ne predaja Perez.

Predsednik Reala pa priznava, da bi morali projekt pred objavo v javnosti bolje obrazložiti. "Bil sem jezen in razočaran nad plazom agresivnosti in orkestriranih kritik, ki so se zgrnile na nas od povsod. Predsednik vsakega kluba je bil pripravljen govoriti, toda naslednji dan so nas ubili. Tega nismo pričakovali. Bilo je tako, kot bi sprožili atomsko bombo. Videti je bilo, kot da so vse vedeli in nas čakali v zasedi," je povedal Perez.

Dodal je, da eden izmed angleških klubov ni bil preveč zainteresiran za projekt od samega začetka in da je prenesel skepso na druge angleške lastnike, ki so se bali kritik doma.