Z žvižgi Green Dragonsov nagrajena predstava proti Rudarju (1:3), je igralce Olimpije udarila še po žepu, predsednik kluba Izet Rastoder jim je odvzel 500 evrov. Foto: Sandi Fišer
Z žvižgi Green Dragonsov nagrajena predstava proti Rudarju (1:3), je igralce Olimpije udarila še po žepu, predsednik kluba Izet Rastoder jim je odvzel 500 evrov. Foto: Sandi Fišer
Zoran Zeljkovič
Zoran Zeljkovič je v dresih Ljubljane, Domžal in Interblocka v sedmih sezonah zbral 175 nastopov v I. SNL. Foto: RTV SLO
Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar se bo srečal z Mariborom, kjer je kot trener dosegel največje uspehe. Foto: Reuters

Evropske sezone je konec že za tri slovenske klube, izjema je le vodilni Maribor, ki je 20. državno prvenstvo začel z visoko zmago, kar je v četrtek nadgradil še s prebojem v 2. predkrog Evropske lige.

Ne pozabite oddati napovedi za Nostradamusa, kjer še vedno lahko začnete napovedovati izide Prve lige si!

Travme evropskih porazov in stavniške rane bo treba pozdraviti na domači klubski sceni, kjer se kljub skromnemu ugledu skriva prihodnost slovenskega nogometa.

Prva liga si, 2. krog

Sobota ob 18.00:
TRIGLAV GORENJSKA (10.) - CM CELJE (6.)
Številno domače občinstvo, ki bo po osmih letih znova priča prvoligaškemu nogometu, naj bi bil adut Triglava, ki je ob vrnitvi med slovensko elito doživel "petardo" v Ljudskem vrtu. Predsednik kluba Miran Šubic stavi na gorenjsko trmo in pošteno delo, a kaj ko v goste prihaja Celje, ki je v torek na prijateljski tekmi premagalo angleškega drugoligaša Reading. Edini gol je v 60. minuti z lobom dosegel Gorazd Zajc.

Sobota ob 18.00 - prenos na TVS 2 in MMC-jevem portalu:
NAFTA (7.) - PRIMORJE (9.)
Prekmurci se že dolgo držijo zmernosti, s čimer so tudi postali spodoben prvoligaš, z dobro navijaško podporo pa osvajajo točke predvsem v domačem Športnem parku. Trenerja Damirja Roba skrbijo številne poškodbe v obrambi, a na drugi strani bo Primorje, ki je še bolj načeto, a ne zaradi poškodb, temveč zaradi financ.

Sobota ob 20.00:
DOMŽALE (4.) - LUKA KOPER (2.)
"Ravbarji" na prvi domači tekmi v sezoni gostijo Koper, skalp prvakov pa bi že potrdil, da napovedi o visokem dosegu Domžal niso iz trte izvite. Tekoča, a tudi neučinkovita igra iz Celja je dobra napoved za tekmo, kjer bodo "kanarčki" znova dokazovali, da je bil Maksimir resnično le slab dan. Skorajšnji čudež proti Dinamu je to deloma že potrdil.

Nedelja ob 20.00:
RUDAR (3.) - MARIBOR (1.)
Naziv "derbi kroga" pripada tekmi Ob jezeru. Bojan Prašnikar je dobro opravil priprave, predvsem pa je popravil največjo lansko težavo Rudarja - neučinkovitost. Za ogrevanje so "knapi" sredi tedna premagali Krško s 4:1. Maribor je skorajda z odliko opravil povratno srečanja z Videotonom in dvignil pričakovanja, a spomin na lansko sezono, ko je Rudar slavil na treh od štirih srečanj je še močno živ.

Nedelja ob 20.00:
HIT GORICA (5.) - OLIMPIJA (8.)
"Vrtnice" so na Danskem popravile bled vtis z domače tekme, a prava tolažba za navijače bodo le tri točke proti Olimpiji. Ljubljančani so tudi po besedah trenerja Safeta Hadžiča v slabem psihološkem stanju - vzrok se seveda skriva v obtožbah o prodani tekmi proti Širokem. Za nameček so bili "zmaji" še denarno kaznovani z odvzemom 500 evrov zaradi predstave ob porazu z Rudarjem. Dobra novica za zeleno-bele: novi član Olimpije je Zoran Zeljkovič.