Mariborska navijaška skupina Viole je v drugem polčasu izrazila svoje nezadovoljstvo nad terminom tekme v nedeljo ob 13.00.
Mariborska navijaška skupina Viole je v drugem polčasu izrazila svoje nezadovoljstvo nad terminom tekme v nedeljo ob 13.00. "Navijač ne sme biti lačen. Lahko bi nas pustili, da vsaj kosilo pojemo," so zapisali na transparent. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Zelo redko se zgodi, da je tekma v slovenski ligi odločena že v 12. minuti. Resda je bilo v tistem trenutku do konca še ogromno časa, a vsakomur na stadionu je bilo takoj jasno, da vijoličasti ne morejo zapraviti zgodnjega vodstva z 0:2.

Marko Tolić je z golom v 1. minuti iz prve akcije na srečanju že v kali spravil v slabo voljo nogometaše Tabora, kmalu zatem pa zadel še enkrat in poskrbel, da je bil preostanek srečanja za Maribor le nekoliko resnejši trening.

Sorodna novica Tolić s hat-trickom mariborski junak v Sežani; remi Celja in Kopra

Tudi veter v prvem polčasu zaveznik Maribora

"Čestitam celotni ekipi za trud, taktiko in načrt. Imeli smo srečo, da smo že prvi dve priložnosti pretvorili v zadetek. Zelo pomembno je bilo, da smo hitro povedli, tudi veter je bil malo naš zaveznik, saj smo v prvem polčasu igrali z njim v hrbet. To smo dobro izkoristili. Po vodstvu z 2:0 je bilo samo še vprašanje, kako bomo tekmo nadzorovali in koliko žog bo končalo v tekmečevi mreži. Dobro smo igrali tudi v obrambi, naredili smo zelo malo napak," je srečanje opisal trener Damir Krznar.

Tolić, ki se je na koncu veselil hat-tricka, je bil po Celju (3:3) in Muri (5:1) tretjič zapored najboljši igralec tekme. "Končno je prišel na raven, ki smo jo od njega pričakovali. Veste, da sem bil sam najbolj kritičen do njega, saj poznam njegove sposobnosti. Zdaj je to to. Pričakujemo, da bo tako nadaljeval," je rojaka opisal Hrvat na mariborski klopi.

Zadetki s tekme Tabor Sežana – Maribor

Na treh domačih tekmah po devet točk

Ker je njegovo moštvo znova ujelo pravi ritem, je bil Krznar kar malce žalosten, ker bo prvenstvo zdaj dobra dva tedna mirovalo. Naslednji krog je predviden za sredo, 30. novembra. "Škoda, da sledi premor ravno zdaj, ko nam je steklo. Toda dela nam ne bo zmanjkalo. Še malo moramo izboljšati igro v tranziciji in vrnitev v obrambo po protinapadih tekmecev. Rezerve imamo tudi pri naših protinapadih. Imeli bomo čas, da se temu posvetimo, zanemarili pa ne bomo niti tistih stvari, ki delujejo."

Po premoru bodo Mariborčani do odhoda na zimske počitnice trikrat zapored igrali doma, proti Bravu, Radomljam in Gorici. "V tej sezoni je bilo veliko vzponov in padcev, verjamem pa, da bomo tokrat s podporo navijačev nadaljevali zmagoviti niz. Želimo si osvojiti vseh devet točk, s katerimi bi nekoliko popravili sliko iz prvega dela sezone in se še povzpeli na lestvici." Za drugouvrščenim Celjem 16-kratni slovenski prvaki zaostajajo šest točk, za Muro pet, za Koprom pa štiri.

Celotna ekipa je pokazala dobro igro, lahko bi zmagali še z višjo razliko. Po nizu treh porazov proti Kopru, Olimpiji in Domžalam smo se dobro pogovorili, mislim, da je bil to ključ do tega, da smo zdaj znova na pravih tirnicah. Sam lahko igram še veliko bolje. S Tolićem sva dobro povezana, vesel sem zanj, da je dosegel tri zadetke. Prvenstvo je še vedno odprto in ni izgubljeno. Dokler bodo obstajale možnosti, bomo upali, da lahko sežemo čisto na vrh.

Ivan Brnić

Krznar zadovoljen s sodelovanjem Tolića, Brnića, Repasa in Antolina

Tretji zadetek za Maribor na stadionu Rajko Štolfa je prispeval Ivan Brnić, ki je zadel na drugi tekmi zapored in tretjič v sezoni. Po skromni minutaži med 10. in 14. krogom, ko je na igrišču skupaj preživel le 12 minut, je bil na zadnjih treh srečanjih vselej v začetni postavi.

21-letni krilni napadalec je v pretekli sezoni na hrvaških drugoligaških igriščih za Dugopolje na 26 tekmah zbral 11 zadetkov in šest podaj.

"Brnić je bil nekaj časa žrtev spremenjenega sistema, saj smo igrali brez krilnih nogometašev. Zdaj ima spet več priložnosti. Vemo, česa je sposoben, je zelo močan in hiter. Ko steče v globino, povleče za sabo celotno obrambo, Tolić, Repas in Antolin pa s tem dobijo prostor. Ta del igre dobro deluje. Repas in Antolin veliko tečeta, tudi obramba je bila danes zelo stabilna. Kljub slabemu igrišču in vetru nismo imeli težav," je pojasnil Krznar.

Iličić bo počival še nekaj dni

Za konec je opisal še stanje poškodovanih oziroma bolnih Roka Baturine, Maxa Watsona in Nemanje Mitrovića, ki na zadnjih treh tekmah ni igral. "Baturina je občutil neugodno bolečino ob prehodu tetive v peto, pričakujem pa, da se bo hitro vrnil na treninge. Watson je v soboto dobil vročino, Mitrović ima vnetje tetive. Bojeval se je z bolečino in stiskal zobe, a ni mogel več zdržati."

Josip Iličić (v ozadju z očali) je bil v odmoru med polčasoma tarča domačih lovcev na selfije in avtograme. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Josip Iličić (v ozadju z očali) je bil v odmoru med polčasoma tarča domačih lovcev na selfije in avtograme. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

V Sežani ekipi ni mogel pomagati niti Josip Iličić, srečanje si je ogledal s tribune ter podelil nekaj selfijev in avtogramov mladim nogometnim navdušencem s Krasa. Ob koncu pokalne tekme v sredo proti Krki so bili mariborski navijači precej zaskrbljeni, ko "Jojo" po enem izmed dvobojev ni več mogel teči.

"Dobil je udarec v stegensko mišico, gre za manjšo poškodbo, potreboval pa bo še nekaj dni za okrevanje. Škoda, ravno v tem tednu, ko bi moral še malce dvigniti svojo pripravljenost, da bi lahko zdržal na igrišču več kot 20 minut. Pet, šest dni brez treninga bo malce težavnih, a prepričan sem, da lahko vedno igra najmanj 20, 30 minut že zaradi svojega znanja in izkušenj," je sklenil Krznar, ki meni, da bo na Iličića na zadnjih treh tekmah jeseni lahko računal.

Kaj je po tekmi povedal trener Tabora Sežane Dušan Kosić?

"Zelo malo je bilo dobrega v naši igri, preprosto nismo bili pri stvari že od samega začetka. Maribor je z individualno kakovostjo to zelo hitro izkoristil in tekmo odpeljal v mirne vode. Nam ni uspelo tako rekoč nič.

Maribor se je v zadnjih tednih dvignil, sami pa imamo tudi objektivne težave in ne uspemo zbrati deset fantov, ki bi trenutno kazali dobro formo. Nekaj fantov je povsem zunaj forme, preveč je nihanj, kartonov. Rotiramo večjo skupino igralcev, iščemo rešitve in nimamo stabilnosti. Izgubili smo tudi neko energijo, kot da ne bi verjeli, da znamo. Malo smo padli, predvsem iz psihološkega vidika.

Točkovno sicer nismo daleč od Radomelj in Gorice. V naslednjih dveh tednih se bomo poskušali sestaviti, potem pa bo na vrsti Gorica, kjer bomo morali pokazati popolnoma drugačen obraz.

Tudi danes je bilo nekaj fantov v redu in so se borili do konca, večina pa je stala predaleč od tekmecev in zamujala. Ko tekmecu ne pustimo veliko prostora, smo tudi mi neugodna ekipa. Če tega ne počne celotna ekipa, ampak samo dva ali trije igralci, pa izpade smešno."