Zlatko Zahovič si je premislil in ostaja na položaju. Foto: Aleš Fevžer
Zlatko Zahovič si je premislil in ostaja na položaju. Foto: Aleš Fevžer
Bojan Ban
Bojan Ban bo čez nekaj dni v klubu znova lahko pozdravil starega sodelavca. Foto: Dejan Rat
Bojan Ban o vrnitvi Zlatka Zahoviča

Potem ko je prejšnji ponedeljek udarila nepričakovana novica, da se nekdanji slovenski reprezentant zaradi izčrpanosti poslavlja od pomembne funkcije v Ljudskem vrtu, so v Mariboru želeli narediti vse, da si 42-letni "Zaho" premisli. Zbrale so se Viole, navijači so zbirali podpise v njegovo podporo, predsednik Drago Cotar pa je že v prvem odzivu povedal, da verjame, da bo Zahoviča zadržal in bodo skupaj nadaljevali zgodbo.
Rokave je zavihal tudi direktor kluba Bojan Ban in pred dnevi z Zahovičem, ki se je medtem odpravil na morje, opravil peturni sestanek. Po njegovih optimističnih besedah po sestanku se je dalo slutiti, da bi bil športni direktor lahko kmalu nazaj.
Nadaljevali bodo, kar so uspešno počeli
"Vse aktivnosti v prejšnjih dneh so potekale usklajeno. Ekipa je opravljala svoj program, v vodstvu kluba pa nismo sedeli križem rok. Skrbeli smo za sprotne organizacijske zadeve in si zastavili cilj, da ostanemo v isti zasedbi. Bili smo v stiku z Zlatkom, se z njim sestali in v prijetnem, daljšem pogovoru dorekli zadeve. Nepremostljivih ovir ni bilo, tako da bomo skupaj nadaljevali, kar smo začeli in vsa leta uspešno počeli. Zlatko je nazaj, čeprav za nas nikdar ni odšel. Gremo skupaj novim uspehom naproti. Čestitke ekipi in strokovnemu štabu za zmago v superpokalu, zdaj pa stopamo skupaj k naslednjim izzivom. V petek začenjamo državno prvenstvo, v torek evropske kvalifikacije. Pred nami so nove, velike obveznosti in vsi skupaj smo se že lotili dela," je za klubsko spletno stran pojasnil Ban. Zahovič se bo z dopusta vrnil čez nekaj dni, predvidoma v sredo.
Sinoči je Maribor odlično začel novo sezono in na tekmi superpokala v Celju s 3:0 premagal Olimpijo. "Zmago posvečamo našemu direktorju Zlatku Zahoviču. Želimo, da se vrne v klub. V slačilnici manjka njegova pozitivna energija in upam, da se bo vrnil. Mislim, da je videl, kaj smo danes pokazali, in bo z veseljem prišel nazaj, ker je velik motivator. Brez njega nismo isti," je po včerajšnji tekmi povedal Agim Ibraimi.

Bojan Ban o vrnitvi Zlatka Zahoviča