Martin Palermo je z vso močjo zabil že odločilni drugi zadetek. Foto: Reuters
Martin Palermo je z vso močjo zabil že odločilni drugi zadetek. Foto: Reuters
Krvnik Santosa Diego Souza
Izjemen zadetek Diego Souza je Gremiu zagotovil veliki finale. Foto: EPA

Kolumbijski prvaki, ki so v prvem poskusu že naskakovali finale najprestižnejšega nogometnega klubskega tekmovanja v Južni Ameriki, so s prve tekme branili prednost 3:1. Srečanje na Bombonieri se je začelo s 45-minutno zamudo zaradi goste jesenske megle in z udarnim začetkom modro-rumenih.

Desetica ključ do zanesljive zmage
Gostujoči vratar Robinson Zapata je blesteče ustavljal poskuse vse do 44. minute, ko je Juan Roman Riquelme s prostega strela le ukanil Kolumbijca. Veteran Martin Palermo je v nadaljevanju izkoristil svojo moč in po podaji Riquelmeja iz kota povišal na 2:0. Končni izid je po vnovični podaji neutrudne desetice postavil Sebastian Battaglia.

Spektakularni zadetek Souze
Petkratni prvaki se bodo tako v svojem šestem finalu 13. in 20. junija pomerili z Gremiem (dvakratni šampion), ki se je v finale uvrstil po zaslugi zadetka Diega Souze v gosteh, saj je bil skupni izid izenačen (3:3). Do letošnje sezone v Južni Ameriki niso poznali pravila gostujočega zadetka, ki se je tokrat izkazal usodnega za nekdanji klub Peleja. Souza je v 23. minuti z izjemnim udarcem iz razdalje utišal prepolne tribune, ki so nato videle vstajenje Santosa po zaslugi Renatinha in Zeja Roberta, a četrtega gola le ni bilo.

Pokal Libertadores, polfinale, povratni tekmi:

Santos - GREMIO 3:1 (1:1) 0:2
Renatinho 45., 60., Ze Roberto 76.; Souza 23.

BOCA JUNIORS - Cucuta 3:0 (1:0) 1:3
Riquelme 44., Palermo 54., Battaglia 83.

V odebeljenem tisku izida prvih tekem.

Pokal Recopa (južnoameriški superpokal), povratna tekma:
INTERNACIONAL - Pachuca 4:0 (1:0) 1:2 - prva tekma

T. G.