Veliko slavje nogometašev Juventusa po zmagi na San Siru. Foto: epa
Veliko slavje nogometašev Juventusa po zmagi na San Siru. Foto: epa
Alessandro Del Piero je takole čestital strelcu Davidu Trezeguetu. Foto: epa
Obafemi Martins
Obafemi Martins je bil dvakrat uspešen v Brescii. Foto: epa
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o je na Mestalli zabil že 23. gol v španskem prvenstvu. Foto: epa
Ronaldo in Michael Owen
Ronaldo je dosegel že svoj 100. gol v španskem prvenstvu. Foto: epa
Lyon znova prvak
Nogometaši Lyona so premagali Ajaccio z 2:1. Pomemben delež pri četrtem zaporednem naslovu je imel tudi Sylvain Wiltord (desno). Foto: epa
Robert Pires
Robert Pires je s prostega strela načel mrežo Liverpoola. Foto: epa
Jose Mourinho
Jose Mourinho je visoko dvignil pokal za zmago v Premier ligi. Foto: epa
Kevin Kuranyi
Kevin Kuranyi je rešil Stuttgart dve minuti pred koncem. Foto: epa
Nogometaši Bayerna
Nogometaši Bayerna tudi po osvojitvi 19. naslova prvaka ne popuščajo. Tri gole v Mainzu je zabil Roy Makaay (levo). Foto: epa

V Franciji je Lyon premagal Ajaccio z 2:1 in si tri kroge pred koncem zagotovil četrti zaporedni naslov prvaka.
Arsenal je s 3:1 odpravil Liverpool. Topničarji so izkoristili spodrsljaj Manchster Uniteda (1:1 proti West Bromwichu) in si praktično že zagotovili 2. mesto.

Italija: "Scudetto" na poti v Torino
David Trezeguet je dosegel edini gol na prepolnem San Siru. V 28. minuti je francoski reprezentant izkoristil lep predložek Alessandra Del Piera ter med Jaapom Stamom in Paolom Maldinijem matiral nemočnega vratarja Dido.

Milan v prvem polčasu ni resneje ogrozil vrat Buffona. V nadaljevanju je vstopil Filippo Inzaghi in v 57. minuti je njegov strel Zambrotta izbil tik pred golovo črto. Del Piero je v 65. minuti z glavo zadel prečko. Sodnik Pierluigi Collina je tekmo podaljšal za pet minut, a silovit pritisk Milana ni obrodil sadu.

Tri kroge pred koncem Serie A ima Juventus na lestvici pred Milanom tri točke prednosti. V zadnjih treh krogih se bo Juve doma pomeril s Parmo in Cagliarijem, gostoval pa bo v Livornu.

Martins prinesel zmago Interju
Obafemi Martins je dosegel dva zadetka za Inter, ki je v Brescii slavil s 3:0 in je zelo blizu končne uvrstitve na 3. mesto. V boju za 4. mesto, ki še vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov, sta zmagala Udinese in Sampdoria. Giampiero Pinzi je lepo podal do Vincenza Laquinte, ki je v 65. minuti z glavo prinesel zmago Udineseju nad Laziom z 1:0. Sampdoria je povsem nadigrala Lecce (3:0). V boju za obstanek je v zelo pomembni tekmi Fiorentina v gosteh ugnala Chievo (1:2). Za goste iz Firenc sta zadela Fabrizio Miccoli in Valeri Bojinov. Parma se je pobrala po izpadu iz Pokala Uefa. Alberto Gilardino je z bele točke v 79. minuti pokopal Romo (2:1).

Španija: Velika zmaga Barce na Mestalli
V 35. krogu španskega prvenstva je Barcelona v gosteh premagala Valencio z 2:0. Gostitelji so začeli bolje in imeli več od igre. V 27. minuti je Fabio Aurelio s prostega strela le za las zgrešil. Takoj zatem se je zgodila prava mojstrovina Ronaldinha. Brazilski virtuoz se je 25 metrov od gola odločil za strel s konico nogometnega čevlja. Žoga je zletela mimo nemočnega vratarja Andresa Palopa. Ronaldinho je le dve minuti kasneje zaposlil Samuela Eto'oja, ki je z natančnim strelom še drugič zadel mrežo gostiteljev. V 68. minuti je Carlos Marchena grdo podrl Deca Souzo in si prislužil pot v slačilnico. Barca ima šest točk prednosti pred Realom. Katalonci bodo še gostovali pri Levanteju in Real Sociedadu, na Nou Camp pa prihaja Villarreal.

Real iz Madrida je ohranil minimalne možnosti za naslov z zmago nad Santanderjem s 5:0. To je bila že sedma zaporedna zmaga galaktikov. Dvakrat sta bila uspešna Ronaldo (dosegel je že 100. gol v španskem prvenstvu) in Raul. Juan Roman Riquelme in Santi Cazorla sta v 2. polčasu prinesla zmago Villarrealu v Malagi. Villarreal je sedaj prehitel Sevillo na 3. mestu. Na mestnem derbiju v Sevilli je slavil Betis. Ricardo Oliveira je že v 7. minuti zadel z roba kazenskega prostora.

Francija: Lyon že četrtič prvak
Lyon je v 35. krogu francoskega prvenstva z 2:1 premagal Ajaccio in je tri kroge pred koncem že četrtič zapored postal prvak. To je uspelo le še Saint-Etiennu (1967-1970) in Marseillu (1989-1992). Na stadionu Gerland je imel Lyon precej dela z gosti s Korzike. V 36. minuti je z glavo zadel Sidney Govou, višje vodstvo gostiteljev pa je preprečil sijajni vratar gostov Stephane Porato. Ajaccio je od 42. minute igral le z desetimi igralci, saj je bil izključen Mamadou Seck, a so le prišli do izenačenja. Uspešen je bil Johan Dumont v 51. minuti. Za zmago in veliko slavje Lyona je poskrbel Claudio Cacapa v 64. minuti.

Lille je zelo blizu končnega 2. mesta. Kevin Mirallas je v 84. minuti dosegel edini gol na tekmi s PSG-jem (1:0). Marseille je povsem nepričakovano doma klonil proti Caenu (2:3). Po tem sramotnem porazu z ekipo, ki je blizu izpada v 2. ligo, se trese stolček trenerju Philippu Troussierju.

Anglija: Topničarji ugnali Redse
V derbiju 37. kroga Premier lige je Arsenal na Highburyju premagal Liverpool s 3:1. V 25. minuti je Robert Pires mojstrsko zadel s prostega strela. V 29. minuti je Jamieju Carragherju spodrsnilo v svojem kazenskem prostoru. To je izkoristil Jose Antonio Reyes, ki je povišal vodstvo Arsenala.

Na začetku drugega dela je Steven Gerrard s prostega strela z roba kazenskega prostora zadel Francesca Fabregasa in žoga je končala za hrbtom Jensa Lehmanna. Liverpool je skušal izid izenačiti, najlepšo priložnost je imel Djibril Cisse. V 94. minuti je Dennis Bergkamp podal do Francesca Fabregasa, ki je z bližine poslal žogo mimo Jerzyja Dudeka.

Manchester United je na Old Traffordu le remiziral z West Bromwichom (1:1). Rdeči vragi so imeli pobudo skozi celo srečanje. Razmerje strelov na gol je bilo 26:3. V prvem polčasu je s prostega strela zadel Ryan Giggs. Gostje so izenačili z golom Roberta Earnashawa iz enajstih metrov. Chelsea je na Stamford Bridgeu prejel pokal za zmago v Premier ligi. V tekmi za prestiž so varovanci trenerja Joseja Mourinha premagali Charlton z 1:0. Frank Lampard je padel izven kazenskega prostora, a je sodnik Mike Riley vseeno (povsem neupravičeno) pokazal na belo točko. Claude Makelele je streljal preveč po sredini in vratar Stephan Anderson je njegov strel odbil, a le do francoskega reprezentanta, ki je bil v drugo prisebnejši.

Nemčija: Zanimiv le še boj za Evropo
V Bundesligi je Bayern že prejšnji konec tedna osvojil naslov prvaka. Najbolj zanimiv je sedaj boj za mesta, ki vodijo Ligo prvakov in Pokal Uefa. Do pomembnih odločitev je prišlo tudi v boju za obstanek.

Schalke je v Bielefeldu ugnal Arminio z 2:0 in ostaja na 2. mestu. Brazilca Lincoln in Ailton sta zadela za zmago Schalkeja, ki je v prejšnjih šestih tekmah osvojil le štiri točke. Kevin Kuranyi je dve minuti pred koncem tekme izkoristil podajo Markusa Babbla in Stuttgartu zagotovil tri zelo pomembne točke na tekmi s Hannoverjem (1:1). Lanski prvak Werder si je s porazom v Dortmundu (0:1) precej poslabšal položaj in se bo moral potruditi, da se bo uvrstil v Pokal Uefa. Edini zadetek na stadionu Westfalen je zabil Tomas Rosicky.

Slavje v Mainzu
Zelo veselo je bilo v Mainzu, kjer je nizozemski stroj za gole Roy Makkay s hat-trickom malce pokvaril slavje gostiteljev, ki so kljub porazu proti Bayernu (2:4) obstali v ligi. Obstanek si je praktično že zagotovila tudi Borussia iz Mönchengladbacha, ki je remizirala v Hamburgu (0:0). Poleg Freiburga sta izpadla tudi Hansa in Bochum, ki je klonil v Nürnbergu z 1:2.