Dvoboj v Ljudskem vrtu, ki je trajal kar 120 minut, ni pomenil le ponovnega zagona nogometa po 77 dneh, temveč je bila to tudi premiera Sergeja Jakirovića na klopi Mariborčanov.

Sorodna novica Nadaljevanje 5. junija! Konec meseca na TV SLO Olimpija - Maribor

Povedli so gostje v 14. minuti, po predložku z desne strani je z glavo zadel Alen Ploj. Mariborčani so izenačili šele v 61. minuti – Mitja Viler je opravil levji delež dela s preigravanjem in podajo v sredino, tam je bil Alexander Cretu, ki je natančno meril z glavo. Na polovici igralnega časa je Jakirović zamenjal sedem nogometašev, kar se je hitro obrestovalo, saj so v 65. minuti prevzeli vodstvo. Med strelce se je vpisal 18-letni Rok Maher. Končni izid je v 107. minuti postavil Felipe Santos, ki je po dvojni podaji s Tavaresom natančno meril za 3:1.

Po navodilih NJIZ-ja in NZS-ja je tekma potekala za zaprtimi vrati stadiona, brez prisotnosti gledalcev. Navijači so tekmo lahko spremljali na spletni strani mariborskega kluba.

Mariborčani so tako uspešno opravili prvo izmed treh pripravljalnih preizkušenj, sledita še dve pripravljalni tekmi – 27. maja proti Kopru in 30. maja proti Bravu. 7. junija pa bo Maribor nadaljeval dvoboje v prvi ligi, v 26. krogu bodo gostovali v Domžalah.

PRIPRAVLJALNA TEKMA
Maribor - Nafta 1903 3:1
Cretu 61, Maher 65., Felipe Santos 107.; Ploj 14.

Maribor: Pirić (61./Handanović), Klinar (61./Mutavčić), Mitrović (61./Rajčević), Uskoković (61./Koblar), Viler (61./Kolmanič), Vrhovec (61./Dervišević), Cretu (61./Pihler), Kotnik (46./Mihelič, 91./Felipe Santos), Bajde (46./Mešanović, 91./Žugelj), Kronaveter (46./ Maher, 91./Tavares), Zahović (46./Mulahusejnović, 91./Vipotnik).

Nafta 1903: Raduha, Gergenyi, R. Pirtovšek, Živko, Paku, Leuštek, Rebernik, Bizjak, Novinič, Vinko, Ploj. Igrali so še: Galoši, Zagorec, Gjorgyi, Magdič, Vegh, Maleševič, Šeruga, T. Pirtovšek, Poszgai, Fekete, Bolla, Drk, Molnar, Meshack.

Olimpija ugnala Aluminij, Maribor Nafto
Triglav do konca sezone nič več na domačem stadionu

Prvoligaš Triglav iz Kranja pa do konca sezone ne bo več igral na svojem stadionu v Kranju, saj na slednjem prenavljajo atletsko stezo, so sporočili iz kluba. Že decembra je klub z upravljavcem stadiona uskladil termin tekmovanja. "Pričakovano bi prvenstvo morali zaključiti 16. maja 2020. Tako je Zavod za šport Kranj načrtoval menjavo tartana na atletski stezi v mesecu juniju in juliju 2020. Ker se je dokončanje prvenstva zavleklo prav v ta dva meseca, je NK Triglav Kranj ostal brez domačega igrišča in bo moral praktično vseh 11 tekem odigrati v gosteh."

Gorenjci bodo svoje tekmece gostili na različnih koncih. "V zadnjih dneh smo aktivno iskali rešitve in jih tudi našli. Tako nam je NZS z veseljem odstopila reprezentančni center na Brdu pri Kranju, kjer bomo gostovali štirikrat. Tekmo z Olimpijo bomo odigrali kar v Stožicah, Maribor nas bo pa pričakal v Ljudskem vrtu," je za spletno stran kluba dejal predsednik Beno Fekonja.