Vladimir Weiss ima le še eno uganko. Foto: Marko Kovič
Vladimir Weiss ima le še eno uganko. Foto: Marko Kovič
Vladimir Weiss mlajši in Stanislav Šestak
Vladimir Weiss mlajši (levo) je 9. septembra na Severnem Irskem podal Stanislavu Šestaku za vodstvo z 1:0. Foto: EPA
Novinarska konferenca Vladimirja Weissa

Na vprašanje enega izmed novinarjev, ali pripravlja kakšno presenečenje, je odgovoril, da bi morda res lahko poskrbel za presenečenje, s katerim pa misli, da bodo ljudje zadovoljni. Weiss ima največ manevrskega prostora v napadu, kjer ne more računati na Stanislava Šestaka in Filipa Hološka. Je pa poudaril, da se ne boji, da ne bi mogel najti ustrezne zamenjave.

Pazili bodo na to, da ne bodo izgubljali žoge na sredini igrišča
"Na eno točko se ne da igrati, gremo na zmago, tako kot Slovenci. Razpoloženje v ekipi je dobro. Priprava na tekmo je bila le malce drugačna kot na prejšnjih tekmah. Program je ostal enak, gre za utečene stvari, ki jih vedno izvajamo. Upam, da igralci ne bodo šli na igrišče polni emocij, temveč polni neke zdrave samozavesti," je na novinarski konferenci povedal Weiss.

"Slovenija ima kvalitetno ekipo in zelo dober prehod v protinapad, saj 4 ali 5 igralcev naenkrat sodeluje v ofenzivi. Zato bomo pazili predvsem na to, da ne bomo izgubljali žoge na sredini igrišča," je dodal slovaški strateg, ki ima v izbrani vrsti tudi svojega sina Vladimira Weissa mlajšega, 19-letnega mladeniča, ki vse bolj opozarja nase.

Weiss starejši meni, da lahko z Matjažem Kekom le težko presenetita drug drugega.
Iz Bratislave,

Novinarska konferenca Vladimirja Weissa