Andraž Vehovar Foto: BoBo
Andraž Vehovar Foto: BoBo


Če povem karikirano in zelo ekstremno, je to zagotovo najbolj neumen del mojega življenja. Ukvarjanje bi dopustil profesionalcem, pa tistim, ki so dovolj bogati, da se jim v življenju ni treba ukvarjati z drugimi stvarmi, in tistim, ki doma nimajo otrok in družine.

Ukvarjanje s triatlonom - govorim o dolgi različici - zahteva preveč časa. Vsaka ura, ki je ljudje ne posvetijo svojim otrokom, je izgubljena. Ne glede na to, kaj počneš.

Edina stvar, ki jo v zadnjih letih rad počnem, je boks. Dvakrat na teden se udeležujem treningov v klubu borilnih veščin Domžale. V tem uživam. V življenju so določene etape in sam sem trenutno v boksarski.

Andraž Vehovar, ki je leta 1996 v Atlanti osvojil srebrno olimpijsko medaljo v kajaku na divjih vodah, se po koncu kariere skoraj nikoli več ni usedel v kajak, se je pa preizkusil v številnih športih. V pogovoru za Modre novice je povedal, da na epizodo, ko se je ukvarjal z ironman triatlonom, ni prav ponosen, precej bolj pa zadnja leta uživa v kolesarstvu in predvsem boksu. Vehovar je uspešen poslovnež v podjetju Berk-Vehovar Composites LLC, ki izdeluje vrhunsko kolesarsko opremo, ki jo uporabljajo tudi svetovno znani kolesarji, kot je Chris Froome.