Veselje Celjanov po osvojenem tretjem mestu. Foto: Twitter/RK Celje Piv. Laško
Veselje Celjanov po osvojenem tretjem mestu. Foto: Twitter/RK Celje Piv. Laško
Makuc s počenim meniskusom s Celjani tretji
Liga Seha Vardarju, Celje tretje
Celjani Seho končali z zmago za 3. mesto

Izbranci Branka Tamšeta so imeli v prvem polčasu vse niti igri v svojih rokah. Že v četrti minuti so si priigrali tri gole prednosti (4:1), z manjšimi nihanji v svoji igri pa to prednost zadržali vse do 28. minute (15:12). V končnici prvega in na začetku drugega polčasa so močno popustili, kar so nasprotniki izkoristili in v 32. minuti prvič povedli (15:16). V 43. minuti so slovenski prvaki po golih Žige Mlakarja in Domna Makuca znova povedli s 23:22.

Od tedaj naprej so ves čas vodili, v 50. minuti pa je Borut Mačkovšek povišal na +3 (27:24). V prelomnih trenutkih dvoboja niso popustili, ko je štiri minute pred koncem tekme Mlakar soigralce popeljal v vodstvo z 29:25 pa je bilo jasno, da bodo Celjani tretji. V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Mlakar s sedmimi goli, Mačkovšek in Makuc sta prispevala po pet zadetkov, izkazal pa se je tudi vratar Urban Lesjak s 16 obrambami.

"Čestitke mojim fantom za današnjo predstavo. Brest je izjemno močna ekipa, ki je letos ugnala tudi francoski PSG, mi pa želimo ves čas napredovati in dvigovati raven našega rokometa. Danes smo igrali lepši, hitrejši in močnejši rokomet ter povsem zasluženo zmagali. Ni lahko tako težkih tekem odigrati v okrnjeni zasedbi, ki še dodatno izčrpa ekipo, zato še enkrat čestitke fantom. In pa seveda velika hvala našim navijačem Florijanom, ki so nas prišli spodbujat tako daleč, z navijanjem so nam dali dodatno energijo, ki je pripomogla k zmagi in upam, da smo jim z zmago olajšali pot nazaj," je po tekmi povedal Tamše.

Naslov je osvojil Vardar, ki je bil s 26:24 v finalu boljši od Zagreba. Gostitelji turnirja, tudi aktualni zmagovalci Lige prvakov, so četrtič slavili v tem tekmovanju. Regionalno ligo je dvakrat osvojil Veszprem, enkrat pa Zagreb.

Finale:
VARDAR
- Zagreb 26:24 (14:13)
Kristopans in Cindrić po 5; Horvat 8.

Za tretje mesto:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - Meškov Brest
31:28 (15:14)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović, Jurečič 4 (1), Malus 1, Razgor 4 (1), Suholežnik 1, Marguč 1, Grošelj, Slišković, Makuc 5, Anić 3, Dušebajev, Mačkovšek 5, Mlakar 7.

Meškov Brest: Pešić, Mijatović, Rutenka 2, Jaščenka, Poteko 2, Nikulenka 2, Šumak 5, Vukić 3 (1), Prodanović 1, Horak 5, Razgor 2 (1), Baranov 1 (1), Selviasjuk, Šilovič 4, Astrašapkin 1.

Sedemmetrovke: 2/3; 3/4

Izključitve: 8 min; 8 min

Makuc s počenim meniskusom s Celjani tretji
Liga Seha Vardarju, Celje tretje
Celjani Seho končali z zmago za 3. mesto